Путін провів кадрові зміни в Міноборони РФ / скріншот з відео

Всі кадрові переміщення в Росії свідчать про підготовку РФ до довготривалої війни, й про жодні мирні перемовини не йдеться, вважає Ігор Чаленко, голова Центру аналізу та стратегій. Свою думку він висловив в ефірі телемарафону, коментуючи зміну керівництва Міноборони Росії.

"На даному етапі ще не зрозуміло, де Патрушев (секретар Ради безпеки РФ - УНІАН) опиниться. Але стосовно конкретно Бєлоусова, то це сигнал, що Росія і далі переводить свою економіку на військові рейки та хоче вирішити великі проблеми з корупцією, з певними державними замовленнями в рамках Міністерства оборони", - сказав він.  

За словами експерта, Бєлоусов - людина, яка наближена до Путіна.

Відео дня

"Це сигнал, що Росія готується до довготривалої війни. Це не є позитивним для нас сигналом, але ми маємо до цього бути готовими. Плюс переведення Шойгу зараз до Радбезу РФ дає йому можливості координувати безпековий блок, що також говорить про посилення військової складової в роботі РФ. І це, до речі, є великим сигналом, що насправді РФ жодним чином не планує проведення якихось мирних перемовин. Вони готуються до довготривалої масштабної війни", - наголосив Чаленко.

На його думку, для Шойгу переведення на посаду секретаря Ради безпеки РФ не є своєрідним засланням, бо російський Радбез має вплив.

"Ми бачили силу Патрушева (він був секретарем Ради безпеки РФ - УНІАН) останні декілька років, коли він був на відповідній посаді", - наголосив експерт.

Разом з тим, як додав експерт, корупційний шлейф Шойгу просто так не минеться і буде "давити" на нього в подальшому.

Як повідомляв УНІАН, Путін змінив кадри у Міноборони РФ: місце міністра оборони зайняв Андрій Бєлоусов, а Шойгу отримав посаду секретаря Ради безпеки, з якої звільнено Миколу Патрушева.

Як вважають експерти, ці перестановки на високому рівні після президентських виборів свідчать про те, що Путін робить значні кроки в напрямку мобілізації економіки та оборонно-промислової бази РФ.

В ISW пояснили, що майже десятирічне перебування Бєлоусова на посаді міністра економіки в російському федеральному уряді та його нещодавня участь в управлінні різними вітчизняними інноваційними проєктами в галузі ОПК і безпілотників добре підготували його до керівництва апаратом Міноборони Росії, який перебуває в скрутному становищі.

Як йдеться у звіті Інституту, заміна Шойгу Патрушева на посаді секретаря Радбезу також відповідає загальній політиці Путіна щодо тихого витіснення високопоставлених чиновників з питань безпеки шляхом надання їм периферійних ролей у російській безпековій сфері замість того, щоб просто звільнити їх.

Вас також можуть зацікавити новини: