Путін зробив заяву про мирні переговори / фото REUTERS

Президент РФ Володимир Путін заговорив про перемир'я на тлі безуспішної війни та виборів. Але вірити йому не варто, попередив політолог Аббас Галлямов, коментуючи заяву диктатора на саміті G20.

"Путін у міру наближення до виборів все менше може дозволити собі ігнорувати суспільний запит. Тому, я думаю, такого в його риториці буде більше. І під час кампанії він кому-небудь з так званих яструбів - Медведєву, Соловйову, або Симоньян - і по руках дасть. Щоб продемонструвати виборцям: цар у нас адекватний", - зазначив експерт.

Він закликав не вірити мирній риториці Путіна:

"Йому потрібна перемога, йому не мир потрібен. Бліцкриг зробити не вийшло, йде війна на виснаження. Він розраховує на те, що у цій війні Україна програє більше, ніж Росія, ресурси України виснажаться швидше. І він буде затягувати цей конфлікт стільки, скільки знадобиться - щоб Україна остаточно здалася. І буде все це супроводжувати розмовами про мир, заспокоюючи громадську думку в Росії. Щоб люди не подумали, що цар зовсім неадекватний і надто войовничий. Щоб не спало на думку виступити проти нього - ні народу, ні елітам. Щоб бачили - він воює не тому, що хоче, а тому що змушений, обставини такі. Україна, мовляв, не хоче сідати за стіл переговорів".

Заява Путіна про мир

Нагадаємо, як писав УНІАН, під час виступу на саміті G20 Путін зробив заяву про мирні переговори. Він заявив, що РФ нібито "ніколи не відмовлялася" від цього:

"Це не Росія, а Україна публічно оголосила про те, що вона виходить із переговорного процесу. Ба більше, було підписано указ (декрет) глави держави, який забороняє вести з Росією такі переговори".

Також Путін назвав те, що відбувається в Україні, "трагедією" і закликав "шукати шляхи для її якнайшвидшого припинення".

Вас також можуть зацікавити новини: