Варто відзначити, що сам Гіркін брав участь у гібридній російській війні на Донбасі в 2014 році / скріншот

Російський терорист Ігор Стрєлков (Гіркін) заявив, що всі окупанти підпадають під статтю про військовий злочин, оскільки беруть участь у війні, яку Путін побоявся оголосити офіційно.

"Вся ця "СВО" (так в Росії називають війну в Україні - ред.) - невідомо що. У військ, які зараз реально воюють на фронті, немає ніякого правового статусу", - висловився терорист.

Гіркін зазначив, що в разі поразки всіх російських військових судитимуть як військових злочинців.

"Якщо "СВО", припустимо, закінчиться поразкою, жоден військовий не зможе говорити, що він виконував наказ. Оскільки юридично він не мав право навіть його виконувати", - пояснив бойовик.

Він додав: "Але як військовий, коли не оголошена війна, буде стріляти в представника іншої формальної держави? Ну, він злочинець".

Варто відзначити, що сам Гіркін брав участь у гібридній російській війні на Донбасі в 2014 році. Суд у Гаазі визнав його винним у збитті пасажирському Боїнга рейсу МН17 над Донецьком. Терорист також брав участь у боях проти України у 2022 році, щоправда, недовго.

Гіркін критикує війну – останні новини

Затятий українофоб Гіркін регулярно критикує розпочате у 2022 році повномасштабне вторгнення РФ в Україну, оскільки, на його думку, окупанти воюють малоефективно.

Під "роздачу" терориста, контрольованого ФСБ, постійно потрапляють міністр оборони Сергій Шойгу, начальник Генштабу ЗС РФ Валерій Герасимов, якого він кличе "оленярем", і ватажок "Вагнера" Євген Пригожин.

З Пригожиним у Гіркіна особливі "симпатії", що закінчилися погрозами з боку самого Пригожина, який пообіцяв силою "мобілізувати" Гіркіна у свою ПВК.

Вас також можуть зацікавити новини: