Сергій Жирнов розповів "очевидні" речі про хворобу Кадирова / фото REUTERS

Колишній співробітник КДБ і Служби зовнішньої розвідки Росії Сергій Жирнов підтвердив, що глава Чечні Рамзан Кадиров хворий.

В інтерв'ю УНІАН Жирнов засумнівався в онкології Путіна, але випадок Кадирова "очевидний" для колишнього розвідника.

"Кадировський випадок - це найлегший випадок з усіх. Про Путіна і двійників і онкологію – це найчастіше спекуляції або здогадки, більш-менш обгрунтовані, з Кадировим все простіше, не треба здогадуватися - просто подивитися його відео достатньо. Треба не мати очей і вух, щоб не зрозуміти, що з людиною відбувається щось ненормальне: за 6 місяців збільшився в розмірі в два рази, розпухло обличчя. Неозброєним оком видно, що у людини ненормальний колір обличчя, ненормальне ожиріння, важко говорить, він з великими труднощами вимовляє слова. Абсолютно будь-кому зрозуміло, що Кадиров хворий", - сказав Жирнов.

Жирнов зазначив, що у Кадирова є лікар з Йорданії і час від часу його возять лікувати від наркозалежності на Близький Схід. За словами колишнього розвідника, на Кавказі взагалі немає секретів - якщо щось відбувається, то це дуже-дуже швидко розходиться соцмережами і через найближчих родичів.

"Якщо в Російській Федерації десь на Камчатці щось робиться - це до нас дійде з великими труднощами, тому що, незважаючи на інтернет, все-таки це дуже далеко. А Чечня зовсім близько. І там все "Тік-токове" та "інстаграмне", і тому якщо щось відбувається, це дуже-дуже швидко розходиться", - додав Жирнов.

Колишній майор КДБ підкреслив, що хвороба Кадирова помітна неозброєним оком.

"Тому якщо кажуть, що у Кадирова проблеми зі здоров'ям, що у нього наркозалежність і його возять на примусове лікування, що він кудись вночі мало не голий виходив гуляти в стані наркотичного сп'яніння по Грозному, і що його взяли ФСБ, посадили на якийсь федеральний борт і відвезли в Москву - я схильний довіряти цим чуткам. Тому що це просто видно неозброєним оком", - сказав Жирнов.

Чутки про хворобу Кадирова

Останні кілька днів у мережі та ЗМІ активно обговорюють стан ватажка Чечні Рамзана Кадирова. Інформація про його можливу смерть з'явилася ще кілька днів тому, проте офіційного підтвердження немає.

Різні джерела дають різну інформацію. Хтось каже, що він в комі, хтось - що переніс операцію з пересадки нирки, але орган не прижився. Днями біля лікарні, де, ймовірно, і знаходиться Кадиров, була помічена незвичайна активність елітних авто на чеченській реєстрації. 

Офіційно Кадиров з липня перебуває у відпустці, принаймні, такий документ нещодавно з'явився у відкритому доступі. У Кремлі ж коментувати чутки про стан глави Чечні відмовляються. 

Водночас представник Головного управління розвідки Андрій Юсов у коментарі УНІАН розповів, що Кадиров все ще живий. Правда, знаходиться у важкому стані. 

Вас також можуть зацікавити новини: