Нові поправки Держдуми фактично зроблять вручення повісток у РФ неминучим / REUTERS

Законопроект про Єдиний реєстр військовозобов'язаних пов'язаний не з мобілізацією, а з військовим обліком, заявив прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков.

Відповідаючи на питання росЗМІ, чи не побоюється Кремль, що прийняття документа викличе паніку і нову хвилю еміграції, Пєсков сказав: "Ні, абсолютно. Тому що це не пов'язано з мобілізацією, це пов'язано з військовим обліком".

Він також вкотре заявив, що нова хвиля мобілізації не планується. "Ні, як і раніше не було, і немає (планів про другу хвилю)", - заявив він.

Відео дня

"Це потрібно розуміти і пояснювати. Військовий облік - це те, з чим громадяни нашої країни за Конституцією стикаються постійно, хоча б один раз протягом свого життя. Відповідно, система повинна йти в ногу з вимогою часу", - сказав Пєсков.

У Росії хочуть спростити роздачу повісток - що відомо

У Держдумі зареєстровано законопроект про введення електронних повісток і прирівнювання їх до паперових. 

Електронна повістка буде вважатися отриманою з моменту її розміщення в особистому кабінеті військовозобов'язаного на порталі "Госуслуг". 

Нові правила отримання повісток в електронному вигляді торкнуться не тільки строковиків, але і всіх військовозобов'язаних

Після отримання повістки громадянину РФ заборонять виїхати з країни. Крім того, у разі неявки до військкомату протягом 20 днів з моменту отримання повістки, громадянину буде заборонено бути самозайнятим або індивідуальним підприємцем, реєструвати нерухомість, реєструвати автомобіль і керувати ним, а також отримувати кредити.

Вас також можуть зацікавити новини: