Перемог, якими можна "нагодувати" росіян, немає / фото REUTERS

У російському суспільстві з'являються негативні настрої через війну в Україні, тому що РФ не має в ній очевидних успіхів.

Таку думку висловив російський правозахисник Марк Фейгін в ефірі 24 каналу, додавши, що влада РФ тепер буде дуже обережною.

Фейгін припускає, що на "параді" 9 травня в РФ не звучатиме тема "перемоги над Україною" через затоплення крейсера "Москва", вигнання окупантів з північних областей України й "неочевидні успіхи" на сході. Нинішні настрої серед росіян адвокат назвав складними: пропагандистський "угар" з одного боку і необхідність щось пояснювати - з іншого.

Відео дня

За його словами, в підконтрольних Кремлю ЗМІ важливі теми не зачіпають, тому всі дискусії відбуваються в інтернеті. Саме в чатах і коментарях різних соцмереж вони обговорюють те, що відбувається.

"Там є розчарування, безумовно. По-перше, все затягується - не так, що за тиждень перемога і росіяни зможуть радісно розмахувати прапорами. По-друге, втрати. Нехай мізерно, але все ж вони розуміють, що загинув не 1 і далеко не 1 000, тобто їх втрати значно більше", - зазначив Фейгін.

Правозахисник зазначив, що в Росії влада мовчить про справжні втрати війська на війні з Україною. Водночас табуювання цієї теми породжує до неї ще більший інтерес і нервозність росіян.

"Навіть з цими моряками - скільки з 550 осіб екіпажу загинули? За різними даними, кажуть, що від 200 до 300 осіб. Ми не знаємо, але розуміємо, що загинуло багато. Це все викликає напругу", - підкреслив Фейгін.

Раніше експерти припустили, що 9 травня може стати ганьбою для диктатора Путіна.