Подоляк вважає Надєждіна пустим місцем / Колаж УНІАН, скріншот, t.me/BorisNadezhdin

Радник голови ОПУ Михайло Подоляк пояснив, чому Борис Надєждін - ніби як єдиний кандидат у президенти РФ, який відкрито виступає проти війни - не є реальною опозицією Путіну і розраховувати на нього всерйоз немає ніякого сенсу.

"Перше - поки немає ніяких виразних політиків які готові вивести війська і відповідно вести переговори в Російській Федерації. Там немає політики, немає конкуренції. Друге - ви витрачаєте даремно час, коли обговорюєте з ким-небудь Надеждіна. Це не кандидат, навіть юридично він вже не кандидат і відповідно він не є уособленням реальної свободнической опозиції. Це звичайний технологічний суб'єкт з максимально мейнстрімовими для російської ідеології поглядами", - зазначив Подоляк.

Таким чином, вважає він, обговорювати це не має сенсу, потрібно вести себе, виходячи зі своїх національних інтересів.

"І наші національні інтереси абсолютно точно не перетинаються з такими суб'єктами як той же Надєждін, тут немає точок перетину", - зазначив він.

Як зазначив Подоляк, в особі Надєждіна російське ліберальне суспільство отримало як би віддушину, виправдання, "типу дивіться ну ми ж боремося".

"Я чесно кажучи навіть не знаю, навіщо ми витрачаємо на це час, тому що він ні на що не впливає. Це персонаж ніхто, його немає, тобто це за замовчуванням відсутня ланка. Він ні на що не впливає, він нікуди не потрапить, він не матиме ніякої цінності, через якийсь час його взагалі можна в принципі навіть прізвище буде забути, тому що він не буде взагалі впливати ні сьогодні, ні завтра, ні післязавтра, ні після обвалу путінського режиму",-підкреслив Подоляк.

Він звернув увагу також на той парадоксальний факт, що російські ліберали всерйоз думають, що можуть "в білих рукавичках не проливаючи свою кров" змінити політичну систему всередині Росії.

"Вони вважають, що досить буде вийти, поставити підпис за Надєждіна і все вони виконали максимально.ю А тепер чекаємо поки вся ця система путінська яка вас там вирізає і мільйон до вас відправила людей щоб грабували, різали, ґвалтували вас, вони добровільно посипляться, тому що ми такі сміливі вийшли поставили підпис за кандидата альтернативного".

Подоляк назвав це" інфантилізмом "і підкреслив, що змінити владу в РФ можливо тільки через"криваву революцію".

Борис Надєждін - що відомо

Надєждін займається політикою з початку 1990-х.він брав участь у виборах від ліберальних партій, але особливих успіхів не домігся. Наприкінці 1990-х він працював в Апараті Уряду РФ при прем'єрі Борисі Нємцові.

У 1999 році Надєждін пройшов до Держдуми у складі партії "Союз Правих сил". Переобратися на новий термін в 2003 році він не зміг. У наступні роки продовжував політичну діяльність, але без значущих успіхів.

Загальноросійську Популярність Надєждін придбав тільки в 2023 році, коли вирішив балотуватися в президенти як антивоєнний кандидат. 

Водночас Російська Центральна виборча комісія не включила Надєждіна до списку кандидатів. Формальний привід для відмови включення до переліку кандидатів-нібито завелика кількість помилок у підписах громадян, які були зібрані за його висунення на пост президента.

Вас також можуть зацікавити новини: