Квола реакція Путіна на бунт Пригожина: опозиціонерка озвучила неочевидну деталь / скриншот

Російський диктатор Володимир Путін міг бути не поінформований про те, що ватажок ПВК "Вагнера" Євген Пригожин готується до заколоту – йому могли боятися озвучити цю інформацію. Таку думку в інтерв’ю OBOZREVATEL озвучила російська опозиціонерка Ольга Курносова.

"Я не припускаю, що це (заколот Пригожина – УНІАН) інсценування. Ба більше, мені здається малоймовірним, що Путін взагалі про це знав. Просто тому, що йому давно не повідомляють жодних поганих новин. Я погано уявляю собі людину, яка б прийшла до нього і сказала: знаєш, тут Пригожин готує переворот. Можливо, це було сказано у зовсім іншому ключі", – каже опозиціонерка.

Курносова припускає, що Путіну могли доповісти, що Пригожин хоче домогтися відставки Шойгу.

Відео дня

"Але навряд чи Путіну доповідали про підготовку заколоту з метою повалення влади", – каже вона. 

Опозиціонерка наголошує, що інсценування заколоту такого масштабу не видається можливим.

"Я розумію, що в ФСБ не могли про це не знати, але не знаю, хто міг увійти в кабінет Путіна і просто йому про це сказати. Відповідно, інсценування такого масштабу неможливе. Насамперед тому що це масштаб, а по-друге, приблизно за три місяці до подій Пригожин, як то кажуть, спіймав зірку і вважав себе великою людиною зі зростаючим рейтингом, який може претендувати на пост президента. Принаймні Пригожин абсолютно точно зробив це всерйоз", – додає вона. 

Бунт Пригожина - чи знав Путін про заколотот

Газета The Washington Post з посиланням на дані розвідки напередодні повідомила, що російські служби безпеки принаймні за два-три дні попередили російського президента Володимира Путіна про те, що ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин готує можливий заколот. 

В Кремлі також повідомляли, в РФ напередодні бунту "вагнерівців" відбулася зустріч Євген Пригожина і російського диктатора Володимира Путіна за участю глав Росгвардії і Служби зовнішньої розвідки.

Політтехнолог Аббас Галлямов припускав, що на зустрічі в Кремлі Путін і Пригожин уклали угоду, що передбачає розподіл майна. Він назвав її умови.

Вас також можуть зацікавити новини: