У ГУР поки не впевнені на 100% у загибелі Пригожина в авіакатастрофі / фото скріншот з відео

Українська розвідка поки не впевнена на 100% в загибелі глави ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина в авіакатастрофі 23 серпня.

Про це сказав представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в інтерв’ю Укрінформу.

"Наразі на 100% ми можемо говорити про підтверджену загибель Уткіна і ще деяких пасажирів. Щодо Пригожина, скажімо так, наразі ще не всі питання закриті", – зазначив Юсов.

Відео дня

На прохання деталізувати сказане щодо Пригожина він зауважив: "Я просто зосереджусь на тому, що ми можемо підтвердити загибель Уткіна і ще декількох соратників Пригожина. Щодо самого витажка ПВК, я думаю, що треба ще деякий час зачекати".

Юсов підкреслив, що розвідка повинна оперувати лише підтвердженими фактами і тому "потрібно ще зачекати...". 

Смерть Євгена Пригожина

Як повідомляв УНІАН, 23 серпня поширилась інформація, що в Росії розбився літак, що належав власнику ПВК "Вагнер" Євгену Пригожину. Повідомлялось, що він перебував на борту. Пригожина у РФ офіційно оголосили загиблим. 

Була озвучена версія, що Пригожина ліквідував очільник Кремля Володимир Путін, оскільки не пробачив йому червневого заколоту і "походу на Москву".

На початку вересня пов'язані з ПВК "Вагнер" пабліки почали поширювати відео з Африки, на якому їхній ватажок Євген Пригожин ще живий.

Але голова Служби зовнішньої розвідки України у 2020-2021 роках генерал-лейтенант Валерій Кондратюк висловив переконання, що ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин дійсно загинув. Кремлівський диктатор Путін "за всіма канонами був змушений вчинити це вбивство", додав він.  

Вас також можуть зацікавити новини: