Опитування показують, що підтримка війни, розв'язаної проти України, зменшилася / Скриншот

За останні дні президент Росії Володимир Путін отримав кілька поганих новин, зокрема заяви російських добровольців, які воюють на боці України, про захоплення села на півдні Росії.

Очікується, що Путін переможе на виборах, які відбудуться з п'ятниці по неділю, з великим відривом. Опитування громадської думки показують, що Путін користується великою підтримкою громадян країни, проте західні аналітики вже давно звинувачують Росію у фальсифікації виборів.

Однак опитування також показують, що підтримка війни, розв'язаної проти України, зменшилася, і останні негативні новини можуть змусити Кремль занепокоїтися.

Відео дня

"Суспільна підтримка Путіна заснована на його образі стовпа стабільності на відміну від диких днів 1990-х років", - сказав Newsweek Джейсон Джей Смарт, експерт з пострадянської та міжнародної політики. "Вторгнення на південь Росії - це переконлива демонстрація того, що здатність Путіна зберегти контроль над Росією набагато менш надійна, ніж хотілося б, щоб ми в це вірили".

Професор Школи політики та управління Університету Джорджа Мейсона Марк Н. Кац сказав Newsweek, що "результат президентських виборів у Росії не викликає сумнівів, але ці атаки на російській території, безумовно, повинні бентежити Москву".

"Чи вплинуть вони на явку виборців, невідомо, але я не сумніваюся, що Москва маніпулюватиме цифрами, якщо це станеться", - сказав Кац. "Можливо, ці атаки на російській території покликані підняти дух українців, які бачать, як російські війська зміцнюють позиції в Україні, в той час як життєво важлива військова допомога США застопорилася в Палаті представників".

За словами Смарта, ці інциденти також можуть сприяти ослабленню підтримки війни серед російської громадськості.

"Самі росіяни, безсумнівно, визнають, що їхня війна проти України зробила сьогоднішні дії виправданими, і повинні бути стурбовані тим, що їхні солдати не можуть захистити їх, тому що вони зайняті незаконною окупацією України. Усього за кілька днів до фіктивних "виборів" у Росії Путін пережив ще одне приниження нарівні зі спробою перевороту лідера групи Вагнера Євгена Пригожина та останньою спробою України ввести війська в Росію", - вказав експерт.

Рейди в Росію - останні новини

Легіон "Свобода Росії" і Російський добровольчий корпус увійшли в Бєлгородську і Курську області Росії на бронетехніці. Telegram-канал War Gonzo повідомив, що бійців підтримують мінометним і артилерійським вогнем.

Пізніше легіон "Свобода Росії" заявив, що повністю взяв під контроль село Теткіно в Курській області, хоча Міністерство оборони Росії заявляло, що "зірвало" атаки "українських терористичних угруповань" у прикордонних регіонах.

Новини про військові дії з'явилися після кількох нічних атак безпілотників на території Росії. За повідомленнями московської влади, українські безпілотники завдали ударів по об'єктах у дев'яти російських регіонах, що вважається найбільшою атакою Києва на Росію з початку війни.

За повідомленнями, однією з цілей атаки безпілотників була будівля уряду в Бєлгороді. Пізніше мер міста повідомив, що внаслідок удару загинули чотири людини.

Вас також можуть зацікавити новини: