У Росії затримали художника за "аморальну" інсталяцію / фото ua.depositphotos.com

У Санкт-Петербурзі затримали художника Івана Волкова, автора інсталяції у вигляді п'ятиметрової фекалії на Марсовому полі.

Про це пише "Фонтанка".

Відзначається, що проти художника порушили кримінальну справу "за наругу над тілами померлих та місцями їх поховання". На Марсовому полі розташовані братські могили загиблих під час Лютневої революції.

Відео дня

"...умисно, цинічно, аморально, з хуліганських спонукань, нехтуючи загальноприйнятими правилами та нормами поведінки, встановленими в суспільстві, розмістив арт-об'єкт зі снігу у вигляді гігантських фекалій в калюжі жовтого кольору, таким чином, своїми умисними діями осквернив місце поховання померлих", – йдеться в постанові про порушення кримінальної справи

Тепер художнику загрожує штраф до 40 тисяч рублів або арешт до трьох місяців.

 фото instagram.com/volkov___vanya

Читайте також"Залізні дроворуби одружуються?": потворний пам'ятник молодятам перелякав росіян (фото)Оновлено. Низка російських Telegram-каналів повідомили, що 18 січня Івана Волкова відпустили з поліції.

У своєму Instagram Волков регулярно ділиться фото огидних робіт зі снігу: об'єктів у вигляді пісуарів на деревах або сніговиків, яких рве від напоїв.

Раніше повідомлялося, як у Воронежі знесли пам'ятник Оленці, який налякав місцевих жителів. А у Москві встановили скульптуру у вигляді великої купи "мистецтва".

Вас також можуть зацікавити новини: