Армія РФ складається з мародерів і злочинців / фото УНІАН, Сергій Ревера

Російська армія виявилася збіговиськом мародерів, які крадуть в українців все, що попадається під руки. Відбувається це внаслідок принципу "риба гниє з голови".

Про це заявив "Обозревателю" відомий російський економіст і опозиціонер Сергій Алексашенко.

За його словами, злочини російських солдатів не дивують. 

Відео дня

"Ми що, не бачили, що путінські солдати творили в Сирії? Бачили. Або ми не бачили, що вони творили в Грозному, в Чечні? Тому сказати, що ми побачили щось, принципово інше... на жаль, всі гірші якості, які можна було знайти в російському народі, в російському солдаті, Путіну вдалося якось витягнути на поверхню. Вражаюча властивість-витягнути саме мерзенне, що є в людській душі", - зазначив Алексашенко.

Здивувати армія РФ змогла тільки своєю небоєздатністю. "Але слава Богу, що вона такою виявилася", - говорить економіст.

Мародерство в лавах ЗС РФ, на його думку, це наслідок тотального мародерства по всій країні.

На питання, чому російські солдати виносять з квартир українців навіть поношену жіночу білизну, Алексашенко відповів так:

"Тому що це хлопці з села. Ми ж бачимо якісь уривки: звідки приїхали, де служили, звідки родом ... Це якісь найбідніші, депресивні російські регіони. Уявляєте, хлопця 18-19 років звуть на строкову службу – і він тут же готовий підписати контракт із зарплатою 30-50 тисяч рублів. Тобто 400, 500, 600 доларів - і йти на війну, тому що в його селі або містечку це якісь божевільні гроші. Він навіть не усвідомлюває того, що ціна цієї справи - це, може бути, його життя. І коли бачить, що до своїх кривавих 30 срібняків може ще щось прихопити, вистачає все, до чого дотягується".

Як відомо, росіяни під час окупації українських населених пунктів скоюють воєнні злочини щодо мирного населення - грабують, ґвалтують і вбивають людей. Відомо, що такі факти масово фіксувалися під Києвом, в Чернігівській і Житомирській областях, а в даний час під тимчасовою окупацією знаходяться частини Донецької, Луганської, Харківської, Херсонської, Запорізької та Миколаївської областей.