Кара-Мурза заявив, що Росія буде вільною / фото "обережно, новини"

Російського опозиціонера Володимира Кара-Мурзу засудили до 25 років колонії. Він визнаний винним у держзраді, поширенні "фейків" про російську армію і в участі в діяльності "небажаної" організації.

Мосміськсуд дав Кара-Мурзі саме той термін, який вимагав прокурор. Крім цього, йому призначили штраф в 400 тисяч рублів, заборонили займатися журналістикою 7 років і обмежили свободу після відбування терміну на 1,5 року.

"Росія буде вільною, передайте всім!" - такою була його реакція на вирок суду.

Адвокат політика Марія Ейсмонт розповідала, що за держзраду звинувачення просило 18 років, за "фейки" - дев'ять, за участь в "небажаній організації" - чотири. Коли людину звинувачують за кількома статтями, сумарний термін не може перевищувати 25 років.

В кінці березня інший адвокат Кара-Мурзи Вадим Прохоров говорив, що лікарі виявили у політика полінейропатію - "істотне ураження судин на обох ступнях". Місяцем раніше Прохоров розповідав, що у Кара-Мурзи почали німіти кінцівки. Адвокат пов'язав це з отруєннями в 2015 і 2017 роках.

У лютому 2021 року розслідувальна група Bellingcat встановила, що перед першим отруєнням за Кара-Мурзою стежили співробітники ФСБ, в тому числі Костянтин Кудрявцев - передбачуваний учасник отруєння Олексія Навального.

Затримання опозиціонерів у РФ - деталі

В РФ в Єкатеринбурзі затримали колишнього мера міста Євгена Ройзмана. За словами опозиційного політика, який жорстко виступав проти війни, на нього порушили кримінальну справу за статтею про "дискредитацію" армії.

Вас також можуть зацікавити новини: