Зенітно-ракетні комплекси зняв на відео місцевий житель / скріншот

Росіяни помітили зенітно-ракетні комплекси "С-300" у Ленінградській області РФ. Як повідомляє ASTRA, установки встиг зафіксувати росіянин, який пересувався по одній з доріг.

"Зенітно-ракетні комплекси зафільмував на відео місцевий житель. Один з комплексів перекрив проїжджу частину, намагаючись розвернутися", - йдеться у повідомленні.

За даними ресурсу, ЗРК "С-300" помічені після того, як у січні українські безпілотники вперше з початку повномасштабної війни атакували Ленінградську область. Цілями Сил оборони стали спеціалізовані підприємства, які забезпечують російську армію.

"Це були перші атаки на Ленінградську область з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну", - пише ASTRA.

На оприлюдненому відео - військова техніка, яка маневрує засніженою дорогою. Автор ролика розповідає, що бачив і інші комплекси "С-300".

"Це "С-300", я служив на такій... Їх ставлять навколо усього Пітера. Отже, готуємося, хлопці, до гіршого", - констатував росіянин.

"С-300" - сімейство радянських зенітно-ракетних комплексів середнього радіусу дії. Серійне створення системи під індексом С-300ПТ було розпочато в 1975 році. У 1978-му завершені випробування системи, а в 1979 році перший полкС-300 став на бойове чергування. Залежно від конкретного типу установки і ракет-перехоплювачів, Максимальна дальність може досягати 150, 200, 300 км.

Нагадаємо, в ніч на неділю, 21 січня 2024 року, в Ленінградській області українські дрони "дотягнулися" до населеного пункту Усть-Луга, де розташований морський торговельний порт. Палав нафтовий термінал.  Того ж дня ввечері стало відомо, що російська компанія "Новатек" після потужної пожежі повністю зупинила роботу свого нафтового терміналу в порту Усть-Луга під Санкт-Петербургом. Повідомлялося, що цей порт - один з двох основних вузлів російського енергетичного експорту в Балтійському морі.

Після атаки Росія змушена перекидати свої системи ППО в тилові райони, а всі танкери, які були біля терміналу, відійшли у відкрите море.

Повідомлялося, що "Новатек" - один з найновіших і найважливіших російських терміналів, який працює на експорт, але постачає також паливо і для армії РФ.

Вас також можуть зацікавити новини: