У Росії назріває революція / фото REUTERS

Ситуація в Росії сильно розбалансована, але революція там буде не завтра, впевнена російська опозиціонерка Ольга Курносова, передає "Обозреватель".

"Я б поки не говорила, що перехід влади (в Росії) вже почався. Всі побачили, що Путін слабкий (після заколоту ПВК "Вагнер"), що він не в змозі контролювати ситуацію, що він переляканий і за великим рахунком в критичній ситуації його ніхто не підтримує. Але це не означає, що вже з'явився хтось інший, хто може бути сьогодні сильнішим за Путіна", - зазначила вона.

За її словами, хто може стати наступним, поки важко сказати.

Відео дня

"Безумовно, якщо новий путч очолить не кримінальник Пригожин, а якийсь генерал або навіть полковник, який, наприклад, воював, то такий путч цілком може бути вдалим. Інша справа, що у будь-якому випадку такій людині доведеться попередньо - або потім - розуміти, як він буде домовлятися з елітами. Ситуація, звичайно, сильно розбалансована, але революція в Росії буде не завтра", - вважає Курносова.

Переворот в Росії - прогноз

У Росії буде переворот не шляхом захоплення влади якоюсь озброєною групою, а через хаотизацію, вважає радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк.

Він упевнений, що Росія вже "вагітна революцією обов'язкового типу". На його думку, в Росії буде те, що сталося в 1991 році, буде закінчений "другий етап розпаду Радянського Союзу", будуть "маленькі пасіонарні групи", які будуть між собою воювати і отримають можливість формувати перехідний уряд.