Священик виступив з жорстким закликом до РПЦ / скріншот

У Росії покарали священика одного з храмів у місті Новочебоксарськ, який закликав патріарха РПЦ Кіріла та інших священнослужителів задекларувати свої доходи й майно.

Про це пише "Коммерсант" з посиланням на указ митрополита Чебоксарського і чуваського Саватія.

Зокрема, Роману (Степанову) заборонили служити й носити священицьку рясу. У документі стверджується, що він нібито "вживав важкі наркотики і вступив у блудне співжиття з іншою жінкою". Також Романа звинуватили в прагненні до публічної популярності.

Як зазначається, у своєму недавньому відео священник, пояснюючи необхідність декларування доходів, заявляв, що церква після цього зуміє повернути довіру людей. Серед його інших його закликів до РПЦ - "перестати бути організацією, в якій затемнюється, замовчується і забовтується беззаконня, зловживання і використання свого службового і духовного авторитету".

Тепер священника направлять до Свято-Троїцького чоловічого монастиря в Чебоксарах псаломщиком. Якщо ж він відмовиться від цього - його можуть позбавити сану.

Як повідомлялося, раніше в Росії "священик"-бітбоксер закликав покаятися і прославився в мережі: в РПЦ висловили обурення.

Вас також можуть зацікавити інші новини: