Максим Марцинкевич наклав на себе руки в СІЗО №3 Челябінської області / фото svoboda.org

У камері російського неонациста Максима Марцинкевича на прізвисько "Тесак", який наклав на себе руки в СІЗО №3 Челябінської області, знайшли ще кілька передсмертних записок.

Про це в середу, 16 вересня, повідомляє ТАСС.

За даними агентства, їх виявили співробітники регіонального управління Слідчого комітету Росії після огляду приміщення, в якому містився неонацист.

Відео дня

Читайте такожЖурналіст розповів про жорстке катування неонациста "Тесака" в СІЗО

Смерть «Тесака»: що відомо

У середу, 16 вересня, стало відомо про смерті Марцинкевича в СІЗО. Його тіло знайшли в одиночній камері, де він перебував тимчасово для подальшого пересилання до Москви. Його везли до столиці для явки з повинною у новій справі, пояснив один з його адвокатів Іван Сидоров.

За словами Олексія Михальчика, іншого адвоката Марцинкевича, його катували протягом останніх трьох місяців. «Тесак» нібито розповідав йому про тортури, метою яких було домогтися від нього зізнання у вбивствах, скоєних в Москві в 90-х.

Хто такий «Тесак»

  • Вперше «Тесак» став відомий як лідер міжрегіонального відділення неонацистської молодіжної організації «Формат 18».
  • Після цього він став співзасновником і громадського руху «Перебудова». Найпопулярніший проект цього руху «Окупай-педофіляй», метою якого була боротьба з педофілами.
  • Проти «Тесака» було порушено чотири кримінальні справи.
  • У грудні 2018 року «Тесака» засудили до 10 років колонії суворого режиму за напади на людей під приводом боротьби з наркоторгівлею. Через рік вирок Марцинкевичу переглянули і вид виправної установи змінили на колонію загального режиму. У жовтні 2014 року «Тесак» заявляв, що не збирається кінчати життя самогубством.