У Росії поліцейські ґвалтували підлітка / фото inosmi.ru

У Росії трьох співробітників поліції підозрюють в сексуальному насильстві над підлітком.

Про це пише «Сибір.Реалії» з посиланням на правозахисників організації «Сибір без тортур».

Читайте такожПереломи та забої: у РФ побили в поліції активістку з плакатом "Лутін пох"Слідчий комітет по республіці підтвердив порушення кримінальних справ на трьох співробітників відділення карного розшуку відділу поліції №2 УМВС по Улан-Уде.

Відео дня

За даними СК, 4 липня вдень співробітники карного розшуку затримали за підозрою у скоєнні крадіжок 17-річного підлітка, до якого в службовому кабінеті застосували насильство, спричинивши тілесні ушкодження.

«В ході тортур хлопцеві розірвали задній прохід (пряму кишку). Інформацію мені скинули ветерани-пенсіонери карного розшуку. У справі про дії, що мають ознаки злочину за ст. 132 КК РФ (насильницькі дії сексуального характеру) фігурують троє поліцейських – оперуповноважений Олександр Жимбееєв, Чингіз Томіта, Федір Минтасов. Сьогодні всіх трьох Жовтневий районний суд Улан-Уде заарештував на два місяці», – повідомив правозахисник Євген Хасоев.

На думку правозахисника Святослава Хроменкова, злочин слід кваліфікувати не тільки за 132 статті КК, але і за 286 (перевищення посадових повноважень), оскільки поліцейські перебували в момент його вчинення при виконанні.

За даними правозахисників, після «допиту» травмованого затриманого відпустили, і він звернувся до лікарні – звідти про злочин повідомили в чергову частину.

Раніше УНІАН писав, як у Росії поліцейський душив підлітка з-за гучної музики.