Затулін оголосив Україну ворогом Росії / скріншот

У Росії влаштували нову істерику через проведення в Києві саміту "Кримської платформи". Цього разу порцію заяв на адресу України видав скандальний депутат Держдуми від пропутінської "Єдиної Росії" Костянтин Затулін.

На це звернув увагу журналіст Денис Казанський, зібравши у своєму відеоблозі скандальні висловлювання Затуліна.

В ефірі пропагандистського ресурсу той оголосив Україну ворогом Росії і заявив, що потрібно зробити все, щоб "така Україна припинила своє існування".

Він також заявив, що Україна "зрадила ідею союзу з Росією", а винні в цьому нібито всі жителі країни. РФ, за словами депутата, повинна "боротися за людей" в Україні й "фінансувати цю роботу".

Примітно, що Затулін також раптово почав погрожувати Казахстану, який є союзником РФ і членом Митного союзу.

Читайте такожМосква неадекватно відреагувала на спогади Зеленського про кримських рапанів

"Співпрацюйте з Росією, ніхто не зазіхає на минуле, не вимагає від вас повернути Північний Казахстан, ще що-небудь. Не співпрацюєте з Росією - значить відкриваєте "ящик Пандори" і претензії дійсно можуть бути висунуті. Україна теж могла б зберегти Крим і навіть Севастополь у своєму складі, якби поводилася порядно і чесно щодо Росії", - заявив він.

Таким чином, в Росії в черговий раз визнали факт окупації частини території України та агресії проти неї.

"Ніякі українські націоналісти не могли б так хвацько розпалювати антиросійські настрої, як це робить сама російська влада", - резюмує Казанський.

Раніше РФ ввела санкції проти двох нардепів від проросійської ОПЗЖ, журналіст пояснив, чому це сталося.