У РФ оголосили про створення нової ракети до ЗРК з-400 / ілюстрація REUTERS

У Росії оголосили про створення спеціальної ракети до ЗРК С-400 для ударів по землі з нібито більшою бойовою частиною, дальністю і точністю, передає Defence Express.

Зазначається, що про випробування ракети на полігоні "Капустін Яр" повідомив заступник секретаря Радбезу РФ Дмитро Медведєв, показавши деякі кадри. Заявлена мета випробувань - "перевірка можливості та доцільності".

На цей час точно невідомо, чи є ця "нова" ракета модернізацією 48Н6, яка вже використовується росіянами для ударів по землі.

Відео дня

"Сам Медведєв хоч описав ракету, як "нову розробку", але зазначив, що були внесені зміни, які вплинули на дальність польоту, точність, а також відбулося посилення бойової частини. Враховуючи, що поки йдеться про випробування на "доцільність", очевидно, ця ракета на початковій стадії розробки. Але якщо мова йде про фактичну переробку 48Н6, цикл її створення і випробування може бути значно коротше роботи з нуля", - вказали аналітики.

Ракети 48Н6ДМ для ЗРК С-400

Експерти нагадали, що ракети 48н6дм мають оціночну дальність при пуску по землі від 230 км і бойову частину в 180 кг.

"Через специфіку управління зенітними ракетами ЗРК С-300 і С-400 радіокомандна РЛС не може її вести після того, як ракета перетнула радіогоризонт, через це її управління втрачається на висоті близько 3 км і падає приблизно в район цілі. Тому ворог зазвичай використовує такі засоби для ударів по містах з метою терору", - йдеться у публікації.

Вас також можуть зацікавити новини: