У Росії "вагнерівця" - зека затримали за підозрою у вбивстві / фото УНІАН

У Росії за підозрою у вбивстві пенсіонерки затримали колишнього зека Івана Россомахіна, який воював в Україні в лавах ПВК "Вагнера".

Як пише Telegram-канал Baza, додому він приїхав на час відпустки. При цьому незадовго до вбивства на місцевому телебаченні вийшов сюжет про Россомахіна, де говорилося, що чоловік тримає у страху рідне село - Новий Бурець.

"28-річний Іван Россомахін раніше вже був неодноразово судимий (останній термін отримав за вбивство) і воював у складі ПВК. 21 березня Россомахін повернувся в Новий Бурець і відразу доставив жителям багато проблем. Чоловік ходив вулицями з сокирою і ножем, розбивав машини і, як розповідають жителі, погрожував всіх вбити", - зазначалося в сюжеті.

За словами місцевого начальника поліції Вадима Варанкіна, Россомахіна садили на добу за адміністративною статтею, після чого його повинні були у супроводі поліції посадити на поїзд, "щоб він звідси звалив".

Незабаром після виходу сюжету, 29 березня, в сусідньому місті Вятські Поляни виявили труп жінки, яка здавала житло Россомахіну. Жінка була побита, також на її тілі були колото-різані рани. Повідомляється, що у "вагнерівця" оформлена явка з повинною.

Найманці ПВК "Вагнера" на війні в Україні - що повідомлялося

Нагадаємо, восени минулого року ватажок ПВК "Вагнера" Євген Пригожин особисто об'їжджав російські колонії у пошуках зеків для участі у війні.

За даними британської розвідки, всього в Україні воює до 50 тисяч бойовиків ПВК "Вагнера".