У містах РФ стали вербувати студентів у "ПВК Вагнера"/ фото ua.depositphotos.com

Приватні військові компанії почали вербувати російських студентів для відправки на війну в Україну. Відповідні оголошення стали з'являтися біля університетів в Ростовській області.

Про це пише Радіо Свобода.

Відзначається, що за останні кілька днів в людних місцях Новочеркаська розклеїли листівки, що агітують за вступ до складу "ПВК Вагнера". Крім того, оголошення з'явилися поруч з вузами. У листівках вказано мобільний номер. 

Відео дня

Також подібні рекламні банери з'явилися і в Ростові-на-Дону. Листівки помітили і в інших містах Росії, в тому в Батайську.

"Якщо враховувати відомості про вербування у виправній установі Новочеркаська, це викликає великі питання. Санкціонована подібна агітація в адміністрації міста? Чи в курсі місцеве керівництво ФСВП про подібний набір і, якщо так, то чому не діє?",- обурилися в опозиційній російській партії "Яблуко".

При цьому там нагадали, що найманство - кримінальний злочин.

Як раніше повідомляв УНІАН, мережу облетіло відео, на якому власник ПВК "Вагнера" вербує російських ув'язнених на війну в Україні. Воно прокоментував Арестович.

Пізніше стаоло відомо, що Євген Пригожин завербував на війну проти України маніяка-канібала, який відбував покарання в одній з в'язниць у російському місті Саратов.

Вас також можуть зацікавити новини: