В РФ показово затримали двох солдатів, які відмовилися їхати на війну (відео)

В Росії демонстративно затримали двох військовослужбовців, які відмовилися їхати на війну. Солдатів жорстко затримував конвой, попри те, що вони не опиралися.

Відео затримання опублікували Медуза та низка інших пабліків у Telegram. На кадрах видно, що солдатів по черзі викликають під час шикування.

Ймовірно, їхні прізвища Селіванов і Дягтєрьов, слідчий зачитав їх нечітко. Солдатів проінформували, що 16 листопада проти них порушили кримінальну справу за частиною 2.1 статті 332 КК РФ (невиконання наказу). 

Відео дня

Конвой із нашивками на рукавах "Військова поліція" грубо затримав солдатів, обшукав їх, закував у кайданки і посадив у поліцейську машину. 

Невідомо, чи були затримані "мобіками". Локація також невідома. За даними деяких пабліків, кадри зняті у Бєлгородській області. На солдатах зимова форма одягу, погода дощова.

Повідомляється, що військових затримали за відмову їхати на війну в Україну. Їм загрожує до 3 років в'язниці. 

Військові РФ відмовляються воювати в Україні: що відомо

Російські військові дедалі частіше відмовляються виконувати злочинний наказ командування та їхати на війну в Україну. Нещодавно понад 100 мобілізованих з Брянської області відмовилися їхати на війну проти України. Їх планували відправити відбивати звільнений ЗСУ Лиман в Донецькій області.

Влітку з'явилася інформація про те, що мінімум 1793 російських військових відмовилися воювати проти України з лютого. Це представники 22 регіонів РФ.

Згодом у РФ створили дошку ганьби з фото та іменами росіян, які відмовилися їхати на війну.

Вас також можуть зацікавити новини: