В РФ зганьбилися фейком з українським дідусем / instagram.com/did.tolya.vnuk

Російські пропагандисти з РЕН-ТВ вигадали страшилку про мобілізацію в Україні, використавши жартівливе відео українського блогера-пенсіонера, відомого за нікнеймом "Дід Толя".

Як звернув увагу Телеграм-канал "НеШутки", пропагандисти випустили в ефір фейковий сюжет про те, що в Україні вже критично бракує мобілізаційних кадрів. Чоловіків призовного віку нібито вже нема, тому повістки приносять "пенсіонерам і неповнолітнім". 

Як доказ цих нісенітниць пропагандисти показали росіянам жартівливе відео із соцмереж, на якому дід Толя каже, що він "не годен" і йому 85 років. До речі, в Україні цей ролик став мемним.

Пропагандисти також придумали, що "західні куратори" наказали Україні "відправляти на війну 15-річних юнаків". 

Хто такий дід Толя

Дід Толя - це 85-річний дідусь Анатолій з Кам'янця-Подільського Хмельницької області, відомий в українських соцмережах блогер та людина-мем. На його блог підписані сотні користувачів. Відео збирають мільйони переглядів.

У діда Толі брали інтерв'ю топові українські блогери, зокрема Дмитро Гордон та Раміна Есхакзай. Блогер відкрито демонструє антиросійську позицію, засуджує російське вторгнення та збирає гроші на підтримку ЗСУ.

Вас також можуть зацікавити новини: