Вчені знайшли зуб предка сучасних гібонів / фото web-zoopark.ru

Американські палеонтологи стоять на порозі нових знакових відкриттів, що стосуються еволюції мавп і часу їхнього переходу з Африки в Азію.

Читайте такожВ Саудівській Аравії знайшли залишки кам'яних будівель віком близько 7 тисяч роківЯк виявилося, випадково виявлений у 2015 році зуб віком близько 13 мільйонів років, швидше за все, належав невідомому досі виду приматів і древньому предку сучасних гібонів. Результати відповідного дослідження опубліковані в журналі Proceedings of the Royal Society B.

Унікальна знахідка

Зуб знайшли у 2015 році неподалік від індійського міста Рамнагар.

Відео дня

Знахідка була зроблена випадково: Крістофер К. Гілберт з Хантерського коледжу разом з колегами піднімалися на пагорб, де роком раніше була знайдена щелепа іншого викопного примату. У купі бруду Гілберт побачив щось блискуче - це і був той самий зуб.

Дослідження стародавнього зуба

Вивчивши зуб, вчені переконалися, що він належить невідомому роду і виду приматів, який вони назвали Kapi ramnagarensis.

Палеонтологи прийшли до висновку, що це прямий предок гібонів, найдавніший зі знайдених на сьогодні.

Попри те, що в розпорядженні дослідників всього один зуб, вчені все ж впевнені, що це унікальна знахідка.

Передбачуваний вік зуба збігається з віком скам'янілостей деяких великих приматів, які мігрували приблизно в той же період з Африки в Азію.

Вас також можуть зацікавити інші новини археології