iPhone та Apple Watch зможуть викликати службу порятунку/фото REUTERS

Компанія Apple не втомлюється вдосконалювати свої гаджети й в цей раз розробники задумалися над безпекою на дорогах. У наступному році iPhone та Apple Watch отримають нову функцію - автоматичний дзвінок в 911.

Про це пише The Wall Street Journal.

iPhone та Apple Watch будуть дзвонити в службу порятунку при виявленні "збоїв". Дані про виникнення небезпечної ситуації будуть реєструвати з датчиків пристроїв. Наприклад, акселерометр буде фіксувати сплеск гравітаційної сили під час зіткнення на дорозі.

Відео дня

Дану функцію тестували весь останній рік. Згідно з отриманими даними, гаджети змогли визначити понад 10 мільйонів підозрілих випадків й в половині з них викликали службу порятунку.

Читайте такожApple провела другу осінню презентацію (відео)Варто відзначити, що дана функція не нова. Компанія вперше її впровадила Apple Watch у 2018 році, але в урізаному вигляді. Тоді гаджет міг визначити падіння людини.

Як раніше повідомляв УНІАН, американська компанія Apple планує розширити можливості iPhone для водіїв. Розробники працюють над новою технологією IronHeart або "залізне серце".