На Венері роздивилися активні сучасні вулкани / фото science.info

Відразу 37 геологічних утворень на поверхні Венери можуть бути «живими» вулканами. Палеонтологи вважають, що вони вивергалися відносно недавно за геологічними мірками.

Читайте такожХаббл зробив знімок прекрасної галактика у сузір ' ї ДівиОпис дослідження опублікував науковий журнал Nature Geoscience.

«Ми вперше виділили конкретні структури на поверхні Венери і показали, що вони являють собою не стародавні, а цілком активні сучасні вулкани. Можливо, що частина з них поки що спить, але вони не «мертві». Це говорить про те, що надра Венери досі дуже активні з геологічної точки зору», – розповів один з авторів дослідження, професор Мерілендського університету (США) Лоран Монтесі.

Відео дня

Відомо, що Венера утворилася майже в тих же умовах, що і Земля, однак за зовнішнім виглядом і влаштування вона сильно відрізняється від нашої планети. Зараз на Венері практично немає води, її надщільна атмосфера складається з вуглекислого газу і сірчаної кислоти, розігрітих до температури до 462 °С, а майже плоска поверхня вкрита слідами недавніх вивержень вулканів.

Аналізуючи радарні фотографії і знімки, які ще на початку 1990 років отримав американський міжпланетний зонд «Магеллан», Монтесі і його колеги знайшли на поверхні Венери відразу 37 активних вулканів. На цих зображеннях можна побачити структури, які геологи називають «вінцями».

Раніше УНІАН писав, як у Львівській області зняли кометe Неовайз, що наближається до Землі.