Доречними будуть і традиційні новорічні кольори - червоний, зелений і золотий / фото pixabay.com

У повітрі вже витає дух Нового року, тому багато хто замислюється, як прикрасити свій будинок до його зустрічі.

Символ 2019-го - Жовта Земляна Свиня, тому не забувайте в інтер'єрі обов'язково використовувати всі відтінки жовтого, зеленого, коричневого кольорів, які так "любить" це тварина. Доречними будуть і традиційні новорічні кольори - червоний, зелений і золотий.

Як підготуватися до прикраси будинку: прості рекомендації

Спочатку займіться генеральним прибиранням, адже святковий вигляд кімнати починається з чистоти. Тут варто пам'ятати і поради багатьох астрологів, езотериків про те, що напередодні Нового року бажано позбутися непотрібних речей, таким чином попрощатися з минулим і відкрити дорогу новому, кращому.

Заздалегідь подумайте, що вам потрібно придбати, щоб прикрасити будинок / фото pixabay.com

Експерти радять перед тим, як прикрашати будинок до Нового року, ретельно все продумати, можна навіть для себе все це намалювати, щоб виконана робота не виявилася несмаком.

Вироби своїми руками - ідеальний варіант для тих, хто хоче сам створити казку в будинку своїми руками і привнести в нього трішки магії й чарів. Тому заздалегідь подумайте, що вам потрібно придбати: наприклад, шишки, кольоровий папір, клей, двосторонній скотч і т. д.

Новорічна ялинка: які іграшки обрати

Ялинка - королева новорічних свят, тому до її вибору варто підходити особливо ретельно. Можна віддати перевагу штучному дереву, можна купити ялинові гілочки, а можна - увага, ви будете здивовані - використовувати дубові гілочки з жолудями - тільки до року Свині.

Тарологи кажуть, що найкращий період для декорування ялинки - 21 і 22 грудня, в період зимового сонцестояння.

Ялинкові прикраси можуть бути різноманітними за формою та кольором, варто тільки уникати чорних і матових, адже символ прийдешнього 2019 року дуже любить блиск. Перевагу варто віддавати іграшкам у формі тварин, як ви розумієте, свинок - обов'язково. Також на новорічне дерево можна повісити печиво, цукерки, фрукти, серед яких мандарини і навіть яблука.

Найбільш вдалий період для декорування ялинки - 21 і 22 грудня / фото pixabay.com

Зазначимо, що іграшки можна зробити своїми руками. Наприклад, фігурку свині можна вирізати з жовтого або рожевого паперу. А оригінальні кульки - з повітряних - надутих, а потім намазаних клеєм ПВА й обмотаних різнокольоровими нитками, мішурою, пряжею. Потім кулька повинна висохнути, після чого її потрібно здути за допомогою голки. І, вуаля, оригінальна прикраса на ялинку готова!

Іграшки можна зробити своїми руками / фото bolshoyvopros.ru

Експерти кажуть, що головний "хіт" цього Нового року - прикраси у ретро-стилі, тому діставайте з горищ бабусині ялинкові іграшки, і їхній час настав.

Не забувайте, що новорічну красуню варто прикрасити гірляндами теплих відтінків - жовтих та помаранчевих.

Прикрашаємо будинок/квартиру до Нового року 2019

Меблі в будинку можна прикрасити гірляндами, наприклад, шафи, комоди, дзеркала. Вони обов'язково створять вам і гостям новорічний настрій. Не забувайте, що можна зробити паперові гірлянди: як візерунки можна використовувати сніжинки, діди морози, ланцюги, зірочки.

Для оформлення вхідних дверей використовують вінки (щоб привернути в будинок щастя), гірлянди, дзвіночки і стрічки.

Вважається, що вінки на дверях допоможуть привернути в будинок щастя / фото pixabay.com

Щоб зробити веселішими стіни, підійдуть новорічне панно, гірлянди, святкові календарі, фігурки, наприклад, символу Нового року - Свині.

Для прикрас вікон підійдуть гірлянди, сніжинки (пам'ятаєте, як в дитинстві?); також їх можна розмалювати, використовуючи трафарети або наклейки. Тут вам на допомогу прийде навіть звичайна зубна паста, за допомогою якої можна зобразити сніг.

Підвіконня - чудове місце для свічок і хвойних композицій / фото happymodern.ru

На підвіконнях можна розставити хвойні композиції і свічки з натуральними ароматами - цитрусових, хвої, кориці.

Також не забудьте про маленькі новорічні деталі - декоративних подушках відповідної тематики і серветки.

До речі, ніхто не скасовував "плоскі" ялинки - намальовані на стіні або викладені за допомогою, наприклад, гірлянд, дощику. Їх можна також намалювати на стінах, прикрасивши потім іграшками, листівками, пряниками. Таку новорічну красуню можна розмістити у передпокої.

Відео: Семейный очаг

І наостанок - не варто намагатися використовувати максимум матеріалів і виробів. Нехай ваш дім залишається зоною комфорту, а не сувенірною лавкою!