Годинники переведуть на годину вперед / Фото УНІАН

В Україні в 2019 році перехід на літній час відбудеться в останню неділю березня.

Коли переводять годинники в Україні в 2019 році на літній час

Переведення годинників на літній час в Україні традиційно відбувається в березні – в останню неділю цього місяця. У 2019 році це станеться у ніч з 30 на 31 березня.

О котрій переводять годинники на літній час

Переводять стрілки годинника на літній час о 03:00 на одну годину вперед. Тобто спати українці будуть на 60 хвилин менше.

Читайте такожВихідні навесні 2019 в Україні: коли та скільки? відпочиваємо (календар)

Переведення годинників в Україні: як пережити

Щоб уникнути небажаних наслідків для організму, за тиждень до переведення годинників не рекомендується братися за більш інтенсивні види тренувань. Також у цілому рекомендується знизити фізичні навантаження, щоб уникнути перевтоми.

Фахівці не рекомендують затримуватися на роботі або братися за тяжкі види діяльності. Для мінімізації шкоди можна послідовно відходити до сну на 15 хвилин пізніше.

Також бажано виключити з раціону жирну їжу та алкоголь, пити більше води й трав'яного чаю. Як мінімум за годину до сну рекомендується відмовитися від використання гаджетів.

У сонячний день рекомендовано гуляти на вулиці хоча б 15 хвилин на день для поповнення запасів вітаміну D. Також корисними будуть прогулянки перед сном.

Також тепла ванна, масаж або медитація ввечері знімають напругу, втому, допомагають швидко заснути й прокинутися на наступний день із зарядом бадьорості.

Довідка УНІАН. Згідно з постановою Кабінету міністрів України від 13 травня 1996 року №509 «Про порядок обчислення часу на території України» з урахуванням порядку обчислення часу, що діє в країнах Європи з 1996 року, уряд прийняв постанову запровадити на території України такий порядок обчислення часу: час другого годинного поясу (київський час) з переведенням щорічно годинникової стрілки в останню неділю березня о 3:00 на 1 годину вперед і в останню неділю жовтня о 4.00 на 1 годину назад.

При цьому перехід кожен раз затверджується окремим наказом Мінекономрозвитку.