Український інститут розвитку освіти буде проводити експертизу підручників / Фото УНІАН

Розпочала діяльність державна установа «Український інститут розвитку освіти» (УІРО), що відповідатиме за розробку нових стандартів освіти, освітніх програм та підготовку професійних стандартів і програм підвищення кваліфікації педагогів.

Читайте такожЗеленський і Міносвіти розійшлися в поглядах щодо лібералізації системи вищої освіти - ЗМІ

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні під час прес-конференції у Києві заявила міністр освіти і науки України Ганна Новосад.

Відео дня

За її словами, очолив УІРО Вадим Карандій.

За словами Новосад, нова установа відповідатиме за розробку нових стандартів освіти та освітніх програм; експертну оцінку підручників та їх друк; підготовку професійних стандартів та програм підвищення кваліфікації педагогів; створення та підтримку електронних освітніх ресурсів; підтримку реформи «Нова українська школа» тощо.

"Уже з наступного року новий інститут почне пілотувати підходи до експертизи на окремих підручниках", - сказала вона.

Своєю чергою Карандій зазначив, що наразі інститут юридично оформлений та розпочав свою діяльність, сформовано частину колективу.

"Відкриті вакансії, є відповідні оголошення, на які добираються фахівці... Колектив інституту наразі складається з 35 осіб", - сказав він.

Він також додав, що в цілому кількість співробітників інституту не перевищуватиме 100-120 осіб.

Карандій уточнив, що серед завдань інституту на 2020 рік - організаційно-методичний супровід підготовки нового стандарту початкової освіти для 3-4 класів, дослідження якості дошкільної освіти, створення професійного стандарту педагогічного працівника, питання організації покращення сучасної навчальної літератури.

Як повідомляв УНІАН, 17 липня Кабмін схвалив рішення про створення державної установи “Український інститут розвитку освіти”, що працюватиме над реформою загальної середньої освіти.

Рішенням передбачено, що діяльність установи сприятиме координації організаційного та методичного забезпечення впровадження Концепції реалізації державної політики у сфері реформування загальної середньої освіти “Нова українська школа” на період до 2029 року.