REUTERS

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав по відеозв'язку з Відня під час круглого столу "Україна у пріоритетах головування Німеччини в ОБСЄ у 2016 році", організованого Фондом Конрада Аденауера та Українським незалежним центром політичних досліджень.

"Найбільшими викликами для місії на цей момент є питання безпеки. Ситуація залишається непередбачуваною, дуже мінливою, і наші спостерігачі неодноразово потрапляли, і навіть у цьому році, під прямий вогонь, коли вони працюють на лінії зіткнення", - заявив Хуг.

Читайте такожРФ заблокувала розширення мандату ОБСЄ на всі прикордонні пункти поруч з окупованою частиною Донбасу

Відео дня

За словами Хуга, незважаючи на це, місія й надалі зацікавлена в розширенні спостереження географічно та збільшення кількості спостерігачів до 800 осіб до кінця поточного мандата - кінця березня 2016 року.

Читайте такожРозвідка передала місії ОБСЄ інформацію про заборонене озброєння в деяких районах Донбасу

Також він нагадав про проблеми із свободою пересування на Донбасі. "Ми сказали дуже чітко всім сторонам, що чим більше ми обмежені у нашій свободі пересування, тим менше ми можемо документувати та фіксувати виконання сторонами зобов'язань згідно з Мінськими угодами. Чим менше ми можемо цього робити, тим менше ми можемо довіряти (сторонам)", - заявив Хуг.