Джемілєв: Агресор має дуже потужну пропагандистську машину / Фото УНІАН

Уповноважений президента у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв вважає, що агресивна пропаганда Російської Федерації перевершує пропаганду радянського тоталітарного режиму. 

Читайте такожДжемілєв пояснив, чому Росія буде змушена віддати Крим

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час міжнародного форуму «Крим в умовах окупації: наслідки для України і світу» сьогодні в Києві.

Відео дня

«Агресор має дуже потужну пропагандистську агресивну машину, яка заглушує, зомбує. Я мало знайомий з методами нацистсько-геббельсівської пропаганди, але можу сміливо стверджувати, що за ступенем агресивності, брехливості, безпардонності, нинішня російська пропаганда набагато перевищує пропаганду радянського тоталітарного режиму», - заявив Джемілєв. 

«Працює цілий величезний штат високооплачуваних фахівців у сфері брехні, дезінформації світової громадськості. Існують цілі фабрики тролів, де сотні оплачуваних людей всіма мовами світу пишуть коментарі до всіх публікацій, що відображають, так би мовити, пропутінську точку зору», - додав Джемілєв.

Читайте такожКлімкін про російську агресію: треба налаштуватися, що боротьба не закінчиться "ні завтра, ні післязавтра"

«На жаль, ми відчуваємо, бачимо негативні наслідки цієї пропаганди. Якщо навіть очільник великої демократичної країни під час своєї передвиборчої кампанії говорить про те, що «так, я чув, начебто самі жителі Криму хотіли опинитися в окупації і тому варто, мабуть, домовитися з Путіним щодо майбутнього статусу Криму», то можна припустити, яка ступінь інформованості мільйонів і мільйонів людей, чиє життя не пов'язане з політикою», - сказав уповноважений президента у справах кримськотатарського народу. 

Також він вважає, що необхідно поліпшити інформованість і самих громадян України. 

«Якби наші люди, весь наш політичний істеблішмент, наші народні депутати достатньою мірою були поінформовані про те, в якому становищі опинилися люди в окупованому Криму, особливо ті люди, які хочуть зберегти свою національну і людську гідність, не завдаючи шкоди при цьому базовим інтересам своєї країни і свого народу, то, може, в Україні було б менше або взагалі не було б таких розумників, які пропонують відкласти питання деокупації Криму на пару десятків років або здати в оренду Крим разом з його жителями Путіну...», - додав він.