Аварійність на шляхах є неприпустимо високою, констатував Князєв / Фото УНІАН

В Україні щодня на автошляхах гине близько 10 осіб, що є неприпустимо високим показником. Як передає кореспондент УНІАН, про це голова Національної поліції України Сергій Князєв повідомив на річній підсумковій колегії МВС.

Читайте такожКиївським водіям почали приходити смс про перевищення швидкості

"Аварійність на шляхах є неприпустимо високою. Щодня гине близько 10 громадян. Впровадження системи автоматичної відеофіксації порушень правил дорожнього руху дозволить різко знизити аварійність на шляхах, адже причиною третини аварій є перевищення швидкості. Про це свідчить досвід європейських країн", - сказав він.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, на початку листопада 2017 року Кабінет міністрів України схвалив ряд змін до законодавства і нормативно-правові акти для підвищення рівня безпеки на дорогах.

Зокрема, зміни торкнулися обмеження швидкості руху у населених пунктах до 50 км/г, впровадження відеофіксації порушень дорожнього руху, зміни до порядку видачі посвідчення водія, зміни розміру штрафів за деякі порушення, посилення відповідальності за керування транспортом у нетверезому стані.

Так, обмеження швидкості руху в населених пунктах до 50 км/г почало діяти з 1 січня 2018 року.

Також набув чинності новий порядок видачі посвідчення водія. Відтепер перше посвідчення водія у сервісних центрах МВС видаватиметься на два роки з правом обміну на постійне у разі, якщо протягом двох років з дня його видачі особою не було вчинено три і більше адміністративних правопорушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху.

Водночас нова система штрафів за порушення правил дорожнього руху ще не почала діяти.