Керівники силових структур звернулись з клопотанням до Президента України Віктора ЮЩЕНКА ветувати Закон України "Про внесення змін до Кримінально-процесуального кодексу України".

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Генеральної прокуратури України.

Як нагадують у прес-службі, зокрема, Верховною Радою України 14 грудня 2006 року ухвалено Закон України „Про внесення змін до Кримінально-процесуального кодексу України”, яким пропонується доповнити КПК України статтями 2367 і 2368, що передбачають оскарження до суду постанови про порушення кримінальної справи та порядок розгляду судом скарги на постанову про порушення такої справи.

Відео дня

На переконання керівників силових структур, “вказаний закон із цих питань у прийнятій редакції є таким, що паралізує розслідування важливих кримінальних справ про актуальні злочини, у тому числі у сфері економіки, призведе до зростання злочинності, корупції і в кінцевому підсумку до підриву національної безпеки України”.

У зв’язку з вказаним керівники Генеральної прокуратури України, Міністерства внутрішніх справ України, Державної податкової адміністрації України, Служби безпеки України звернулися до Президента України з клопотанням застосувати право вето і повернути цей закон на повторний розгляд Верховної Ради України.