Володимир СТЕЛЬМАХ
На сьогодні немає підстав для ревальвації гривні. Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні журналістам заявив голова Національного банку України Володимир СТЕЛЬМАХ.

«Неправда, немає підстав для таких рішень», - сказав він, відповідаючи на запитання журналістів про можливу ревальвацію національної валюти.

Серед основних причин збереження курсу гривні на нинішньому рівні В.СТЕЛЬМАХ назвав високі темпи розвитку економіки, а також помірний рівень інфляції.

Відео дня

«Я не знаю, хто запустив ці плітки, та ще й пов`язують з виборами, з відпливом капіталу. Немає в нас проблем», - заявив В.СТЕЛЬМАХ.

Як повідомляв УНІАН, голова Ради Нацбанку України Петро ПОРОШЕНКО на прес-конференції 3 липня заявив, що НБУ має всі можливості для того, щоб утримувати курс гривні в певних рамках курсових коливань (4,95-5,25 грн./дол. - УНІАН). Він нагадав, що Основи грошово-кредитної політики, включаючи й курсову політику, затверджує Рада НБУ.

«На сьогодні ми, абсолютно чітко, обговоривши це питання, можемо запевнити фахівців у тому, що ніякі зміни в Основи грошово-кредитної політики не плануються, включаючи курсові показники. Інформація стосовно ревальвації, що нібито спланерувала, чи девальвації національної валюти є такою, що не відповідає дійсності, і без Ради НБУ зробити це неможливо. Цей процес знаходиться під нашим контролем», - сказав він.