Київська міська рада передала під забудову понад 40 га земель із зелених зон міста.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідні рішення були прийняті в четвер, 27 грудня, на пленарному засіданні сесії Київради.

Зокрема, згідно з рішеннями, на вул. Мінській Оболонського району у Пуща-Водицькому лісництві Святошинського лісопаркового господарства 28,6 га землі виключено з категорії земель лісогосподарського призначення та віднесено до земель рекреаційного призначення та запасу житлової і громадської забудови. Земля передана ТОВ «Хокейний клуб «Сокіл Київ» у довгострокову оренду на 15 років для будівництва спортивно-оздоровчого комплексу з льодовим стадіоном і адміністративної будівлею.

Відео дня

З внесенням змін до Програми зеленої зони столиці виключено з категорії зелених територій та передано до фонду громадської забудови земельні ділянки:

- площею 2,2 га лісових площ у Дніпровському лісництві (біля об’їзної дороги м.Бровари у Дніпровському районі столиці). Землю передано ТОВ «Будівельні технології ГРУП» в оренду на 10 років для будівництва готелю з ресторанним комплексом;

- площею 3,9 га також біля об’їзної дороги м.Бровари у Дніпровському районі столиці. Землю передано ТОВ «Будівельні технології ПЛЮС» для будівництва житлових будинків, об’єктів соціальної інфраструктури, господарських будівель тощо;

- площею 2,9 га озеленених територій біля Дарницького струмка на житловому масиві Позняки-Західні. Земля (в складі земельної ділянки загальною площею 3,68 га) передається в оренду на 30 місяців КП «Житлоінвестбуд-УКБ» для будівництва багатоповерхової автостоянки.

Також прийнято рішення про виведення з території садибної забудови земельної ділянки площею 0,14 га та передачі її під забудову на вул. Редутній, 16-а у Печерському районі. Земля передається у спільне користування приватним особам для будівництва та експлуатації торгово-офісного комплексу.

Крім того, прийнято рішення про виведення з фонду зелених зон земельної ділянки у сквері на вул. Глибочицько-Соляній у Шевченківському районі (перетин вул. Глибочицької та Лук’янівської). Земля передається в оренду на 1 рік фізичній особі для будівництва офісно-торговельного центру. Таким чином, зелена зона скверу зменшиться на 0,05 га.

В межах прибережної захисної смуги річки Десенка у Деснянському районі земельну ділянку площею 0,12 га передано під будівництво спортивно-оздоровчого комплексу, що будуватиме дочірнє підприємство «Спортивно-оздоровчий комплекс «Автомобіліст». Згідно з рішенням Київради, загалом підприємство отримало в оренду на 10 років для реалізації свого проекту земельну ділянку площею 2,85 га на березі р.Десенка.

Точної інформації щодо площі, виведеної з зелених зон, немає, оскільки значна частина розглянутих Київрадою проектів рішень не була оприлюднена.