Понад 60% українців проти того, щоб було запроваджено голосування через мережу, дізналися соціологи / фото fotokanal.com

Більшість опитаних українців – 65,9% – негативно ставляться до можливого запровадження дистанційного голосування через інтернет, позитивно – 29%.

Про це свідчать результати всеукраїнського опитування громадської думки, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС).

Водночас 5,1% респондентів не змогли або взагалі відмовилися відповідати на це питання.

Відео дня

Як показало опитування, найбільше тих, хто проти дистанційного голосування, – серед респондентів, яким понад 60 років (76,8%), а найменше противників такого формату голосування серед респондентів віком 18-29 років (54,5%).

Читайте такожСоціологи дізналися, яким політикам найчастіше не довіряють українціРаніше президент Володимир Зеленський заявив, що в Україні планують запустити е-перепис населення та е-голосування. Він підкреслив, що Україна стане другою країною у світі, яка проведе перепис населення у співпраці з Apple на початку 2023 року.

Довідка. Всеукраїнське опитування громадської думки проводилося упродовж 26-29 листопада 2021 року Київським міжнародним інститутом соціології. Методом телефонних інтерв’ю з використанням комп’ютера (computer-assistedtelephoneinterviews, CATI) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів (з випадковою генерацією телефонних номерів та подальшим статистичним зважуванням) опитано 1 203 респонденти, що мешкають у всіх регіонах України (крім АР Крим).

Вибірка репрезентативна для дорослого населення (віком 18 років і старше) України. До вибірки не включаються території, які тимчасово не контролюються владою України, – АР Крим, окремі райони Донецької та Луганської областей.

У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося тільки на території, що контролюється українською владою.