У справі Шеремета почався відбір присяжних для суду / фото УНІАН

Шевченківський районний суд міста Києва розпочав відбір присяжних у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета.

Як передає кореспондент УНІАН, у суді наразі проходить затвердження присяжних.

Суд з’ясовує думку сторін, чи погоджуються вони бути присяжними, яких відібрала автоматизована система авторозподілу, та чи немає в них самовідводів.

Читайте такожВбивство Шеремета: з підозрюваної Кузьменко зняли електронний браслет

Справа про вбивство Шеремета: що наразі відомо

  • Шеремет загинув у центрі Києва вранці 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля.
  • 12 грудня 2019 року в Нацполіції заявили, що у причетності до вбивства підозрюють музиканта, ветерана АТО Антоненка, лікаря Кузьменко (псевдонім «Ліса»), військову медсестру Дугарь. Слідство вважало, що Антоненко був організатором вбивства, Кузьменко закладала вибухівку під авто журналіста, а Дугарь напередодні вбивства нібито фотографувала камери спостереження на місці злочину.
  • Суд обрав Антоненку та Кузьменко запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою, Дугарь - запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту. 11 серпня суд змінив Кузьменко запобіжний захід з тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт.
  • 21 травня Антоненку, Кузьменко і Дугарь додали ще дві підозри, а також змінили зміст попередньої. За словами керівника юридичної фірми «Сенс Консалтинг» Леоніда Маслова, Антоненко вже виконавець за попередньою змовою, а Кузьменко – «лише заклала вибухівку разом з Антоненком, але не натискала на гачок». Крім того, підозрюваних звинувачують у знищенні автомобіля, в якому був Шеремет, і зберіганні вибухівки.
  • 25 серпня всі троє обвинувачуваних вимагали в суді, щоб їхню справу розглядав суд присяжних. Як зауважила головуюча у колегії суддів Оксана Голуб, оскільки згідно з однією зі статей Кримінального кодексу, яку інкримінують всім трьом обвинувачуваним, передбачено довічне позбавлення волі, то вони мають право на те, щоб їхню справу розглядав суд присяжних у складі двох професійних суддів та трьох присяжних.