Поліцейські провели комплекс слідчо-розшукових дій на місці вбивств / npu.gov.ua

У провадженні про вбивство сімох учасників АТО на Житомирщині слідчі поліції призначили до двох сотень експертиз.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Житомирської області.

Читайте такожПідозрюваного в розстрілі на Житомирщині взяли під варту без права внесення заставиЗазначається, що у рамках кримінального провадження, розпочатого за п.1 ч.2 ст. 115 (Умисне вбивство) та ч.2 ст. 15 (Замах на злочин) ч.1 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу,  поліцейські провели комплекс слідчо-розшукових дій.

Відео дня

«Так, на місці події проведено ретельний огляд та вилучено низку слідової інформації, що допоможе відтворити перебіг подій того вечора. Встановлено, що тіла загиблих знаходились у кількох місцях. Двоє чоловіків, військовослужбовці одного з батальйонів Нацгвардії, на момент загибелі перебували в альтанці, де вечеряли до того усі прибулі та орендар ставка. Тіла ще двох чоловіків, волонтера та нацгвардійця поліцейські виявили на вході до іншого будинку, де, за наявною інформацією, на момент конфлікту шестеро з гостей, у тому числі і названі, уже спали. Молодший із загиблих був у найбільш давніх і приязних стосунках із підозрюваним. Попередньо, їх знайомство тривало близько 10 років і жодних конфліктів між ними раніше не виникало. Інші троє чоловіків знаходились на ліжках в одній з кімнат будинку і зафіксовані на місці обставини вказують на те, що подальші події були несподіваними та неочікуваними для загиблих», – говориться в повідомленні.

У ході проведеного огляду вилучено 6 одиниць вогнепальної зброї – уся зареєстрована та належала учасникам події. Підозрюваному – гладкоствольна рушниця ИЖ-58 16 калібру. Загиблим – мисливські карабіни «Ремінгтон», «Ругєр», АКМС-МФ1, Zbroyar Z15 та травматичний пістолет ПМТ. Також під час огляду було виявлено набої та гільзи, два ножі. 

Серед вилученого і три автомобілі: ВАЗ 2121 («Нива»), що належить підозрюваному, та «Нісан Наваро» і «Шкода Октавія», на яких приїхали відпочивальники.

Правоохоронці провели слідчі експерименти та опитали кілька десятків осіб / npu.gov.ua

У поліції повідомили, що слідчі призначили до двох сотень досліджень: від судово-медичних експертиз тіл загиблих до комплексних молекулярно-генетичних та балістичних, дактилоскопічних, трасологічних та інших. Відповідно до висновків експертів причинами смерті семи загиблих стали вогнепальні дробові поранення з ушкодженням внутрішніх органів.

На цей час проведено слідчі експерименти та опитано кілька десятків осіб, як родичів, так і жителів села щодо обставин події. Рідні загиблих розповідають, що чоловіки виїхали з дому уранці  21 травня для відзначення дня народження одного з них та риболовлі у місці, де вони неодноразово уже бували.

Раніше УНІАН повідомляв, що Анатолій Захаренко, підозрюваний у вбивстві сімох учасників АТО біля ставка під Попільнею Житомирської області, повинен буде пройти судово-психіатричну експертизу.