Блейн О Дрісколл виграв титул чемпіона в найлегчайшем вазі у Теймура Рагімова / wwfc.in.ua

У суботу, 2 березня в київському Палаці спорту пройшов міжнародний професійний турнір по змішаним бойовим мистецтвам WWFC 14, в рамках якого відбулися 10 поєдинків, у тому числі відразу три бою за титули чемпіонів світу за версією WWFC.

Блейн О Дрісколл – Теймур Рагімов

Головною подією турніру став перший захист чемпіонського пояса в найлегшій вазі українця Теймура Рагімова проти ірландця Блейна О Дрісколла, друга і спаринг-партнера легендарного Конора Макгрегора. У першому раунді Рагімову вдалося щільно зачепити ірландця лівим у голову, після якого Блейн відправився в нокдаун. Однак, в подальшому О Дрисколлу вдалося переламати хід бою на свою користь, нав'язавши українцю зручну для себе боротьбу в партері. Поступово вимотуючи і розбиваючи Теймура, в третьому раунді ірландець провів вирішальний задушливий прийом ззаду і таким чином став новим чемпіоном світу WWFC у вазі до 57 кг

Магдалена Сормова – Єва Дуарте

Також перший захист проводила чемпіонка мінімальної категорії Магдалена Сормова з Чехії, суперницею якої стала француженка Єва Дуарте. На відміну від українського колеги, Магдалена зі своїм завданням впоралася успішно. З разу в раз їй вдавалося перекладати поєдинок у партер і володіти перевагою на покритті, роблячи численні спроби больових і задушливих прийомів. Бій пройшов всю 5-раундовую дистанцію, а думки суддів у підсумку розділилися на користь Сормовой: 48-47, 48-45 Магдалені і 48-47 претендентці.

Михайло Одінцов – Паата Чапелия

У першому титульному поєдинку турніру представник команди «Academy MMA Belarus» Михайло Одінцов і Паата Чапелия з Німеччини визначали нового чемпіона світу WWFC в легкій вазі. «Танцюрист» з Мінська з перших хвилин заволодів перевагою. Він впустив суперника ефектною підсічкою, за якою була пара барвистих амплітудних серія кидків і ударів з-за спини. У другому раунді показав себе і Паата, відзначившись спробою задушливого і ефектним кидком білоруса на покритті. Однак, в цілому Михайло продовжував вести бій, переграючи суперника в стійці. Розв'язка настала в третьому раунді: Одінцов спочатку зайшов на «гільйотину», після чого пройшов у ноги і перевів опонента вниз, а там виграв позицію і почав наносити ті удари в голову, поки рефері не зупинив поєдинок.

Світлана Гоцик – Една Олівейра

Другу перемогу поспіль після втрати чемпіонського титулу в мінімальній вазі здобула українська «Птах Фенікс» Світлана Гоцик. Її опонентка з Бразилії Една Олівейра спробувала стартувати з місця в кар'єр, активно працюючи в атаці. Однак, Гоцик прекрасно бачила всі її розмашисті спроби, зберігаючи безпечну дистанцію. Варто ж справі дійти до партеру, як Олівейра була змушена капітулювати – Світлана чудово улучила момент і забрала руку суперниці на важіль ліктя. Попереду переможницю чекає титульний реванш з Сормовой.

Кирило Горобець – Гасан Азізов

У недалекому майбутньому повинен поборотися за титул і 25-річний сумчанин Кирило Горобець, в притаманному йому яскравому стилі виграв претендентський бій у легкій вазі у азербайджанця Гасана Азізова. Все вирішилося вже в першому раунді, після того як Горобець, будучи з суперником в партері, успішно провів рідкісний больовий прийом з екзотичною назвою «банана спліт» – розтяжку на пах.

Микола Гроздєв – Едуард Лазаревич

Напівлегковаговик Микола Гроздєв, ще один представник команди Конора Макгрегора з SGB Ireland, успішно дебютував в професійних ММА. Але вийшло це в нього зовсім не так легко, як він сам обіцяв до бою з білорусом Едуардом Лазаровичем. Напружена сутичка проходила з обопільними успіхами в стійці, і лише в заключному третьому раунді Гроздеву все-таки вдалося схилити шальки терезів на свою користь. Домінуючи в партері, Микола двічі пробував провести задушливий з-за спини, але успіхом його спроби не увінчалися. А ось больовий над вымотавшимся противником вдався на славу – Лазаревич здався після важіль ліктя.

Результати всіх поєдинків WWFC 14:

Main Card

Блейн О Дрісколл (6-2; Ірландія) – SBM 3(задушливий прийом) – Теймур Рагімов (7-1; Україна)

Магдалена Сормова (6-1, Чехія) – SD 5(роздільне рішення суддів) – Ева Дуарте (4-1; Франція)

Михайло Одінцов (12-2; Білорусь) – ТКО 3(технічний нокаут) – Паата Чапелия (8-4, Грузія)

Prelimenary Card

Світлана Гоцик (11-4; Україна) – SBM 1 (больовий прийом) – Една Олівейра (7-4; Бразилія)

Кирило Горобець (7-1; Україна) – SBM 1(больовий прийом) – Гасан Азізов (4-2; Азербайджан)

Early Prelims

Микола Гроздєв (0-0; Ірландія) – SBM 3(больовий прийом) – Едуард Лазаревич (3-0; Білорусь)

Артем Мисак (4-1; Україна) – SBM 1 – Іван Дзябенко (6-1; Україна)

Станіслав Хмилковский (1-2; Україна) – ТКО 1(технічний нокаут) – Андрій Кушнірів (Україна)

Анатолій Жураковський (2-0; Україна) – UD 3(по очках одноголосним рішенням суддів) – Арман Есаян (4-1; Україна)

Богдан Куделя (4-2; Україна) – UD 3(по очках одноголосним рішенням суддів) – Михайло Шаблій (1-0)