Google змінив логотип Android вперше за чотири роки / фото REUTERS

Компанія Google представила оновлений логотип своєї операційної системи Android. Розробники переробили як зображення культової голови зеленого робота, так і назву ОС.

Так, з виходом Android 14 назву ОС писатимуть не з малої літери "а", а з великої. Водночас замість плоского зображення голови робота-андроїда буде об'ємне, повідомляє портал 9to5google.

Новий логотип з'явиться під час вмикання всіх Android-гаджетів і в додатках з релізом ОС Android 14 ближче до кінця 2023 року. Зараз користувачі можуть спостерігати старий дизайн, з підписом "Powered by android".

Відео дня

Android змінив логотип вперше за чотири роки – тепер він має такий вигляд (фото)

Останній раз Google оновлював логотип Android ще в 2019 році. Тоді колір напису став чорним, оскільки зелений шрифт важко сприймається людьми з порушеннями зору. А від знайомого робота Android залишилася тільки частина голови.

Історія логотипу Android

Нагадаємо, що з цікавого в Android 14 обіцяють як мінімум режим відеореєстратора, можливість видаляти встановлені додатки і аналіз "здоров'я" акумулятора. Також смартфони зможуть довше тримати заряд.

А тим часом власники iPhone вже можуть випробувати новеньку iOS 17, взявши на себе роль бета-тестера. У порівнянні з iOS 16 нова ОС отримала не так багато нововведень, проте парочку цікавих фішок все ж є, наприклад, можливість перетворити смартфон в смарт-дисплей. Також Apple спростила життя тим користувачам, які постійно забувають нові паролі.

Вас також можуть зацікавити новини: