Мішалов про телекомунікаційний бізнес у війну / фото facebook.com/GeneralStaff.ua/

Дрони, перев'язки та ворожі трофеї: фронтові будні інтернет-провайдера

Півроку тому було неможливо уявити, що наші IT-шники будуть водіями вантажу 200, інженери копатимуть окопи, а топ-менеджери - будуть налаштовувати дрони та Starlink на фронті. - Розповідає співзасновник одного із топ-5 найбільших інтернет-провайдерів країни "Фрегат", новинного порталу "Інформатор" та керуючий партнер заводу "Днепропресс сталь" Вячеслав Мішалов. - Але реальність така, що ця війна - це також війна телекомунікацій, дронів та IT-технологій. Ось шість історій від моїх героїчних колег, які вразили мене найбільше.

Андрій

Із відеооператорів у медбрати

Відео дня

На фото - Андрій. У мирному житті - головний відеооператор новинного порталу "Інформатор".

Під час війни він добровільно мобілізувався. Його призначили працювати у травматологію військового шпиталю в якості медбрата. Щодня він робить перев’язки 30-50 пораненим захисникам. Часто працює без вихідних.

На цей час допоміг вже близько 4000 військовим!

Федір

Із інженера – в артилериста, із керівника – у водія-стрільця

Федір - у мирному житті – інженер-будівельник зв'язку інтернет-провайдеру "Фрегаті", а зараз – артилерист. На днях Федір з командою побратимів затрофеїв ворожий Град (БМ-21)!

Валентин

Валентин - у мирному житті – команда швидкого реагування й відновлення пошкоджених ліній у "Фрегат".

А з лютого - доброволець у ТРО. На його рахунку кілька затримань підозрілих осіб, які намагалися провезти в місто зброю.

Ярослав

Ярослав - у мирному житті – один із наших керівників. А зараз – водій-стрілець.

Стріляє з гранатометів та забезпечує транспортну логістику. А у вільний час готує уху з щуки з місцевої річки для побратимів.

Ярослав розповів, що у серпні було найважче, обстріли – 20 годин на добу. Але хлопці не здали на своєму напрямку ані кілометра й успішно реалізують наступи!

Каже, що ворог дуже деморалізований. А коли в полон потрапляють вояки з "лнр/днр", то одразу починають кричати: "Не стріляйте, ми – теж українці!"

Володимир

Наші специ на передовій налаштовують дрони та навчають із ними працювати

Володимир - один із наших топ-менеджерів. Зараз він відповідає за єдине інфополе відеоспостереження з камер, мобільних відеокомплексів та дронів, управління та вогневого ураження різних підрозділів ЗСУ.

Саме ця система дозволяє контролювати будь-які рухи ворога на кордонах в межах Дніпропетровської, Запорізької, Херсонської, Харківської, Донецької областей. Це понад 250 військових камер і понад 30 діб моніторингу!

Сергій

На фото - Сергій. У мирному житті – інженер, а зараз – оператор-телеграфіст.

Підтримує зв'язок між захисниками та штабами для оперативного командування та маневрування.

'Із редакторів – у гранатометники, з операторів – у медбрати, з СЕО - у водія-стрільця': Мішалов про телекомунікаційний бізнес у війну

На фото – талановитий IT-адмін Євген. Тепер він – зв’язківець у ЗСУ, а ще водій "вантажу 200"...

Саме він – та людина, яка сьогодні знаходить правильні слова для родичів загиблих захисників.

Єгор

Із редактора новин - у гранатометники легендарного "Холодного яру"

Єгор - у мирному житті – редактор новин в "Інформатор", а зараз – гранатометник у 93 ОМБр. Він – один із учасників легендарного наступу ЗСУ на Ізюмському напрямі.

5 місяців холодноярці виснажували там ворога, не давши йому просунутися вперед.

Щоб отримати підкріплення, їжу та медикаменти, хлопцям доводилося долати "долину смерті" – 2,5 км замінованого поля.

Під час одного потужного обстрілу, коли ворог гатив з усього можливого, життя Єгора врятував старий дуб, який прийняв на себе 99% уламків.

Єгор

Єгор каже, що рф сильно налякані. Хаотично обстрілюють позиції для "звітності" й швидко тікають, аби не отримати "відповідь". Так, під Ізюмом замість штабу ЗСУ розворотили… місцевий цвинтар.