Сюжет дня : Судилище над українським політв'язням Павлом Грибом в РФ

Судилище над українським політв'язням Павлом Грибом в РФ

Північно-Кавказький окружний військовий суд в Росії 22 березня 2019 року засудив до шести років колонії загального режиму громадянина України, українського політв'язня Павла Гриба за надуманим звинуваченням у «сприянні тероризму». В знак протесту хлопець оголосив голодування.

Про затримання Гриба стало відомо 28 серпня 2017 року, коли про це заявив його батько, на той час член громадської ради Держприкордонслужби України Ігор Гриб.

За словами батька, 24 серпня 19-річний юнак поїхав до білоруського Гомеля на зустріч з Тетяною Єршовою, з якою познайомився і спілкувався тільки в соціальних мережах. Дівчина повинна була приїхати на зустріч з Росії.

Пізніше стало відомо, що українець утримується в слідчому ізоляторі в Краснодарі. Російські слідчі звинувачували його в нібито підготовці теракту на шкільній лінійці в Сочі.

У Павла важке вроджене захворювання - портальна гіпертензія, йому необхідно щоденне специфічне лікування. Влада Росії відмовляється дозволити українським лікарям провести огляд Павла в СІЗО.

22 грудня 2018 року адвокат Марина Дубровіна повідомила, що у Павла погіршується стан здоров'я, хлопець практично осліп і став погано орієнтуватися, у нього погіршилася пам'ять.

29 січня 2019 року уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова заявила, що Гриб знаходиться на межі життя і смерті і потребує негайної операції на серці.

Новини про судилище над українським політв'язням Павлом Грибом в РФ

Останні новини
завантаження...
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся