Ілюстрація / REUTERS

Уряд планує упродовж п'яти років збільшити частку авіаційних маршрутів, які виконуються за моделлю low-cost, з 38% до 63%, а також збільшити обсяг пасажирських авіаперевезень до 32 млн на рік (на 60%) і вантажних авіаперевезень до 112 тисяч тонн (на 20%) на рік.

Про це йдеться в програмі діяльності Кабінету міністрів.

Згідно з програмою діяльності, на сьогодні існує необхідність у забезпеченні ефективно працюючого, доступного і безпечного ринку надання авіаційних послуг.

Відео дня

"Ми забезпечимо громадян і бізнес зручними, доступними і безпечними послугами авіаційного транспорту, з цією метою буде підтримано модернізацію регіональних аеропортів, впровадження нових внутрішніх і міжнародних рейсів, спрощення доступу на ринок послуг з наземного обслуговування. Значну увагу буде приділено розвитку авіаційних сполучень за моделлю low-cost (збільшення частки авіаційних маршрутів, які виконуються за моделлю low-cost, з 38% до 63%)", - йдеться в документі.

Читайте такожРозквіт лоукостерів та нові закордонні поїзди: як безвіз з ЄС за два роки змінив ринок пасажирських перевезень в Україні

Відзначається, що розвиток ринку має привести нових гравців, збільшить пропозицію і сприятиме зниженню цін на квитки.

Також, окрему увагу буде приділено питанням безпеки.

"Для цього систему державного регулювання в авіаційній галузі буде приведено у відповідність до високих міжнародних стандартів. Буде реалізовано Державну програму з безпеки польотів, відкрито представництво в ICAO і забезпечено членство в EASA. В результаті має збільшитись кількість суб'єктів авіаційної діяльності, сертифікованих за вимогами авіаційних правил, що відповідають нормам ЄС, до 75% (існуючий рівень - 25%), що сприятиме розвитку конкуренції", - йдеться в документі.

Як повідомляв УНІАН, за словами екс-міністра інфраструктури Володимира Омеляна, на українському ринку в період з 2016 по 2018 рік з'явилося 14 нових авіаційних компаній, а також відкрито 109 нових авіамаршрутів.