Кулеба закликав туроператорів до конструктивності / фото УНІАН

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розраховує на конструктивне ставлення туроператорів для повернення в Україну звезених в останні дні до Єгипту українців.

Читайте такожУкраїна просить Польщу відновити пішохідний перехід на кордоні – Кулеба

Як передає кореспондент УНІАН, про це Кулеба повідомив на брифінгу щодо плану дій МЗС у зв'язку з пандемією коронавірусу.

Відео дня

За його словами, сьогодні у курортне місто Шарм Ель Шейх у Єгипті прибув український консул, щоб на місці допомагати українським громадянам вирішувати проблеми, які виникли, а також, щоб «сформувати цілісну картинку того, хто, де перебуває і в якому стані».

«Туроператори, які так «героїчно» звозили людей до Єгипту, в тому числі за останні дні, мають виконати своє зобов'язання і повернути українців назад», - зазначив Кулеба.

Також він уточнив, що Міністерство інфраструктури працюватиме з туроператорами для того, щоб знаходити спеціальні слоти на виліт.

«Але туроператорам не вдасться перекласти цей тягар повністю на державу. Ми будемо всім допомагати. Ми не покинемо жодного громадянина напризволяще, і проблему українців в Єгипті ми будемо вирішувати спільно з тими, хто цю проблему створив. І розраховуємо на конструктивне, відповідальне ставлення туроператорів», - підкреслив міністр закордонних справ.

Як повідомляв УНІАН, 15 березня МЗС України заявило, що в курортному місті Шарм Ель Шейх на карантин помістили 750 українських туристів у зв'язку з виявленням коронавірусу у двох італійських туристів.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.