Що відомо про Австралію / прес-служба "1+1"

Уже цієї неділі о 10.45 в ефірі каналу «1+1» стартує другий випуск нової програми «Великі випуски з Антоном Птушкіним». Цього разу тревел-документаліст вирушить вивчати дивовижну країну, яка подарувала світові вайфай, уггі та легендарну рок-групу AC/DC – Австралію.

Читайте такожПодорожі на дивані: українцям презентували добірку віртуальних виставокПро це повідомляє прес-служба «1+1».

Як зазначається у повідомленні, Австралія – ​​єдина в світі держава-материк. Завдяки тому, що країна з усіх боків омивається водами Тихого і Індійського океанів, тут налічується понад 10 тисяч пляжів нереальної краси. У великому випуску з Австралії Антон Птушкін побуває в двох найвідоміших туристичних містах – Мельбурні та Сіднеї, проїдеться по вражаючій пейзажам Великій океанській дорозі та покаже маловідомі локації, до яких не завжди доїжджають мандрівники.

Відео дня
Дивовижні пляжі Австралії / прес-служба "1+1"

З дивовижних фактів про Австралію варто виділити наступні:

Найкомфортніше місто для життя. Своє знайомство з країною Антон почне з Мельбурна. Це динамічне місто було визнане найкомфортнішим для життя 7 разів поспіль. У Мельбурні український тревел-документаліст прогуляється по жвавими вулицями з історичними будівлями, покаже рожеве озеро і прогулянки маленьких пінгвінів, а також спробує розібратися, чому ж саме це місто заслужило звання найкомфортнішого.

Квартал AC/DC. Не всі знають, що світова рок-легенда - група AC/DC родом з Австралії. У Мельбурні Антон Птушкін потрапить у провулок, який назвали на честь відомих музикантів. Стіни цієї невеликої, але дуже яскравої вулиці розмальовані портретами учасників групи і цитатами хітових пісень. Відкривав провулок особисто мер Мельбурна.

Вікторіанська спадщина. Австралією досі формально править королева Єлизавета II. Британці зробили величезний вплив на культуру і життя країни. Це можна помітити у англійській мові, лівосторонньому руху і безлічі історичних будівель вікторіанської епохи, які сьогодні вдало поєднуються в ансамблі з сучасними будівлями.

Маловідомі факти про Австралію / прес-служба "1+1"

Австралійський футбол. Австралійці придумали свій національний вид спорту - футі. Це суміш регбі та соккера, де гравці за матч пробігають по 20 км. А суддя ніколи не зупиняє гру, навіть в разі отримання гравцем травми. Австралійський футбол - третій за кількістю глядачів на трибунах вид спорту в світі.

Світова столиця серфінгу. Під час своїх австралійських пригод мандрівник потрапить в світову столицю серфінгу - Торквей. У це місто з'їжджаються серфери з усіх куточків планети, щоб ловити найбільші океанські хвилі і насолоджуватися теплим сонцем. Разом з ними Антон Птушкін погуляє по легендарному австралійському пляжу Bells Beach, а також зніме з дрона дивовижне місце, що приваблює туристів своїми фантастичними пейзажами - скелі «Дванадцять апостолів».

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.