Ісландія, Австралія та Ірландія – найбільш незіпсовані туристами країни світу / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, Андрій Вацик, Марина Григоренко

Багато популярних напрямків по всьому світу постраждали від надмірного туризму, забруднення навколишнього середовища та вирубки лісів. Однак є кілька країн, які залишаються відносно недоторканими.

Як пише Express, команда експертів з подорожей Inghams проаналізувала публікації в Instagram про напрямки по всьому світу, щоб визначити, які з них найчастіше називають "незіпсованими" (unspoilt).

Очолила список Ісландія, яку часто називають однією з найбезпечніших країн у світі з неймовірно красивою природою. На думку Tripadvisor, Ісландія є найкращим місцем в світі для спостереження за північним сяйвом, водоспадами і вулканами. Також тут розташований найкрасивіший пляж в світі.

Відео дня

Втім, і в Ісландії не обійшлося без проблем. Нещодавно країна оголосила, що може запровадити туристичний податок для боротьби з надмірним туризмом. Багато найкращих місць країни приймають величезну кількість туристів, а Блакитна лагуна та Сельяландфосс є одними з найбільш відвідуваних визначних пам'яток.

Найбільш незіпсовані країни світу

1. Ісландія.

2. Австралія.

3. Ірландія.

4. Кіпр.

5. Коста-Ріка.

6. Танзанія.

7. Нова Зеландія.

8. Перу.

9. Греція.

10. Грузія.

Як повідомляв УНІАН, раніше Австрію визнали найбільш переповненою туристами країною світу в 2023 році. Згідно з недавнім дослідженням компанії MoneyTransfers, на одного місцевого жителя в країні припадає 3,6 іноземних туристів.

Водночас, туристичне видавництво Fodor's назвало популярні напрямки, куди краще не їхати на відпочинок в 2024 році. Всього в 2024 No List увійшли дев'ять локацій по всьому світу з різних причин – від надмірного туризму і забруднення навколишнього середовища до проблем з доступом до питної води.

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.