Японія та Андорра вводять візи цифрових кочівників у 2024 році / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

У сучасному технологічному світі все більше людей отримали можливість працювати віддалено, а після пандемії коронавірусу і початку Росією війни в Україні можливість працювати в домашніх умовах з будь-якої точки світу стала ще більш актуальною.

Тому не дивно, що все більше країн світу, які бажають поліпшити свою економіку, створюють всі умови для того, щоб залучити більше бізнесменів-дистанційників.

Видання Travel Off Path перерахувало п'ять країн світу, які мають запустити візи цифрових кочівників у 2024 році.

Відео дня

1. Південна Африка. Офіційна дата запуску цієї візи цифрового кочівника поки не оголошена. Але вже відомо, що мінімальний річний дохід, необхідний для отримання візи, становить 1 мільйон рандів (55 тисяч доларів США), щоб гарантувати, що у заявників є кошти, необхідні для внесення значного внеску в місцеву економіку.

Віза може бути видана на термін до 3 років, а мандрівники, які сподіваються залишитися в країні більше 6 місяців, повинні зареєструватися в податковій службі ПАР.

Різноманітні ландшафти, яскрава культура та сформовані спільноти цифрових кочівників роблять Південну Африку чудовим місцем для бажаючих працювати віддалено.

2. Японія. Довгоочікувана японська цифрова віза кочівників офіційно почне діяти в кінці березня 2024 року. Вона дозволить цифровим кочівникам залишатися в країні протягом 6 місяців, а право на участь в програмі отримають заявники з 49 країн, з якими Японія раніше підписала як податкові угоди, так і угоди, що усувають необхідність в короткострокових візах.

Для японської цифрової візи кочівника будуть пред'являтися одні з найвищих вимог до доходу серед усіх країн, що пропонують цей тип візи. Кандидатам необхідно буде продемонструвати річний дохід у розмірі 10 мільйонів ієн (68,3 тисяч доларів США), а також наявність у них приватної медичної страховки.

Незважаючи на високі вимоги до доходу для отримання японської цифрової кочової візи, вартість життя в країні нижча, ніж ви думаєте, тому це чудове місце, на яке варто звернути увагу.

3. Південна Корея. Ця віза для цифрових кочівників дозволить залишатися в країні на термін до 2 років. Щоб мати право на участь, віддаленцям знадобиться річний дохід у розмірі понад 84,96 мільйона вон (65 тисяч доларів США).

Південна Корея зараз в тренді: кількість відвідувачів, які вирішили дослідити це місце, стрімко зростає. Країна може похвалитися сучасною культурою, багатою історією, традиціями, футуризмом і смачною кухнею.

4. Філіппіни. Ця віза надасть віддаленим працівникам можливість залишатися в країні на рік, потім її можна буде продовжити ще на 12 місяців. Повна інформація про цифрову візу кочівників на Філіппінах не розголошується, але очікується, що вона буде запущена в першій половині 2024 року.

Вимога мінімального доходу для заявників буде близько 24 тисяч доларів США на рік, але це ще точно не було підтверджено.

Неймовірні пляжі, багата історія та мешканці, яких регулярно називають одними з найдружніших у світі, роблять Філіппіни чудовим місцем для цифрових кочівників.

5. Андорра. Ця крихітна європейська країна оголосила про плани запустити цифрову візу кочівників ще в 2021 році, але це було закріплено в законі тільки наприкінці 2023 року. Заявки залишати можна вже зараз, і зволікати не варто: в країні дозволена квота всього в 50 цифрових кочівників одночасно.

Перш ніж подати заяву на отримання візи, робота заявника має бути схвалена Міністерством економіки. Віза буде дійсна 2 роки, але її можна буде продовжити.

Андорра "затиснута" між Францією та Іспанією і може похвалитися прекрасними вершинами та цікавою архітектурою. У зимові місяці це Мекка для любителів лижного спорту, а також прекрасне місце для життя і роботи для любителів природи.

Як повідомляв УНІАН, раніше журнал CEOWORLD назвав найпопулярніші серед віддалених працівників країни світу. Очолила список сонячна Португалія.

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.