REUTERS

Про це пише Дождь, цитуючи статтю The New York Times.

Крім представників адміністрації, ідею постачання летального зброї (бойової) підтримав головнокомандувач збройними силами США і НАТО в Європі генерал Філіп Брідлав. Наголошується, що Обама ще не приймав жодних рішень про постачання зброї в Україну.

Помічник президента з національної безпеки Сюзан Райс раніше виступала проти поставок зброї в Україну, але тепер, за словами джерел видання, готова переглянути свою позицію з цього питання. До переговорів на цю тему відкриті держсекретар США Джон Керрі, який прибуде 5 лютого з візитом у Київ, і голова Комітету начальників штабів збройних сил США Мартін Демпсі.

Відео дня

Читайте такожУкраїна веде переговори з іноземними державами про надання летальної зброїПитання про постачання зброї підняли в Білому домі після того, так як там визнали безрезультатність економічних санкцій проти Росії.

Газета пише, що 2 лютого будуть опубліковані доповіді колишніх восьми високопоставлених чиновників Пентагону. У документі буде заклик до постачання оборонного озброєння. Серед нього, за даними видання, будуть безпілотники, бронетехніка і радари, які можуть визначати місце розташування противника.

США поставляє Україні тільки нелетальну (небойову) допомогу - бронежилети, різне інженерне обладнання, медикаменти, прилади нічного бачення і засоби зв'язку. У листопаді 2014 року США планували почати поставляти Україні броньовані автомобілі Humvee і збільшити загальну кількість нелетальной допомоги.