Порошенко нагадав про наслідки путінської агресії на Донбасі / скріншот відео "Реальная газета"

Президент України Петро Порошенко заявив, що від плану президента РФ Володимира Путіна щодо окупації частини Донецької та Луганської областей постраждало, передусім, російськомовне населення Донбасу.

Читайте такожЗ початку року на Донбасі загинули двоє цивільних, семеро поранені - СММ ОБСЄ

Як передає кореспондент УНІАН, про це Порошенко сказав під час засідання Ради регіонального розвитку Донецької області в Маріуполі.

Відео дня

«Російська агресія, анексія Криму, поширення «руського міра» та економічна блокада, самі донеччани почали найгостріше відчувати настрої. Під час цієї війни Донецька область втратила величезну частину свого промислового потенціалу», - заявив він.

Також Порошенко нагадав, що окупанти зробили з українськими промисловими об’єктами в ОРДЛО: «Варвари» вирізали все на металолом, що могли, розмонтували та перевезли обладнання в Росію, захопили їх, віджавши від реальних власників».

Крім того президент зауважив, що окупанти на Донбасі зруйнували тисячі житлових будинків, дороги, водо- та газогони, припинили діяльність десятків промислових підприємств. «Донецьк та Донецька область була повністю зруйнована. Цей план, план Путіна – від нього постраждали в першу чергу хто? Російськомовні. Розрахунки Путіна провалилися. Ми вистояли і вивели економіку з піке, компенсувавши значну частину втрат», – наголосив президент.